"Kurum olarak alakamız yok" dediler: Kurucunun adını sildiler!

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'nin 6 yaşındaki kızını imam nikahı ile evlendirmesinin ortaya çıkması tüm Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Hiranur Vakfı olay sonrasında kurucuları olan Yusuf Ziya Gümüşel hakkında sitelerinde bütün paylaşılan içerikleri kaldırdı.

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında imam nikâhı ile 29 yaşındaki bir adamla evlendirildiği ortaya çıktı. 6 yaşından 14 yaşına kadar istismara uğrayan H.K.G, bütün bu yaşadıklarını daha sonrasında fark edip yıllarr sonra istismarcısından boşandı ve babasını şikayet etti. Yusuf Ziya Gümüşel'in olayı yalanlamasının ardından 6 yaşındaki minik kızın gelinlikli fotoğrafları da ortaya çıktı.

O dönemde çekilen fotoğraflar, savcılık dosyasında yerini aldı... 

VAKIF SİTESİNDE TEMİZLİK

Tüm Türkiye'yi ayağa kaldıran bu skandal olayın ardından Hiranur Vakfı yaptığı açıklamada "Konu ile alakalı kurumsal olarak hiç bir ilgimiz bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.

KURUCU YUSUF ZİYA GÜMÜŞEL'İN ADINI SİLDİLER

Haberin ardından Hiranur Vakfı sitesinden kurucunun ismi silindi. Siteden ‘Tarihçe’ bölümü de kaldırılırken, Gümüşel’in anlatıldığı bölümde kaldırılarak yerine ‘Yerleşkemiz’ bölümü eklendi.

Hiranur Vakfı’nın sitesinden Yusuf Ziya Gümüşel’in çok sayıda fotoğrafının da kaldırıldığı ortaya çıktı.

SİTEDEN SİLİNDİ, GOOGLE'DA KALDI

Hiranur Vakfı'nın Yusuf Ziya Gümüşel ile ilgili sitelerinden sildikleri içeriklerin indexleri Google'da kaldı... 

 

Şeriat ile ilgili paylaşımı olay olan Feyza Altun’a 9 ay hapis cezası İkinci el otomobil piyasasında fiyatları yükseldi, satışlar durdu Sacha Boey transferinde gizli el Berkan Kutlu!
Sonraki Haber