İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor? 2021 işten çıkarma yasağı uzatıldı mı?

Koronavirüs salgını boyunca devlet tarafından hem işçi hem de işverenin mağduriyet yaşamaması adına işten çıkarma yasağı başlamıştı. Ekonomik etkileri azaltmak adına getirilen işten çıkarma yasağı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan karar doğrultusunda 4857 sayılı İş Kanunu'nda işçilerin iş akitlerinin feshedilmesinin önüne geçebilmek adına yeni düzenlemeyi içeren geçici 10'uncu maddesinin birinci ve ikinci fıkralarında belirtilen sürelerde işten çıkmarma yasağında değişikliğe gidilmişti.

Bakan Selçuk ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı son açıklamasında, normalleşme sürecinde istihdamı korumak adına alınan tedbirlerden bahsederek Erdoğan’ın kararıyla Nakdi Ücret Desteği ve Fesih Kısıtı'nı uzattıklarını açıklamıştı.

Daha önceden 2021 Mart ayında sona ermesi beklenen işten çıkarma yasağı alınan son karar neticesinde 2 ay daha uzatılarak 17 Mayıs tarihine ertelendi.

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI UZATILDI MI?

İş kanununa eklenen geçici 10. maddenin 4. fıkrası hükmü, Cumhurbaşkanı'na bu maddenin birinci ve ikinci fıkrasında yer alan üç aylık süreleri her defasında en fazla üçer aylık sürelerle 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatma yetkisi veriyor.

Şans Topu sonuçları 28 Nisan 2024! Bakanlık yeni düzenlemeleri duyurdu Yolcu midibüsü devrildi! Çok sayıda yaralı var
Sonraki Haber