İşte ABD basınındaki "Gazzeli çocuklar" haberinin perde arkası...

New York Times gazetesinin tüm dünyada büyük ses getiren "Gazzeli çocuklar" manşetinin perde arkasında Türkiye olduğu ortaya çıktı! İşte manşetin yayınlanmasında Türkiye'nin İsrail politikalarının etkisi...

İsrail devletinin ramazan ayında Filistin'de gerçekleştirdiği katliam tüm dünyada büyük tepki ile karşılandı. Türkiye öncülüğünde, uluslararası toplumdan İsrail hükümetine sivillerin acımasızca öldürüldüğü operasyonlarla ilgili peş peşe kınama mesajları yayınladı.

ABD yönetimi ise yakın ilişkiler içinde bulunduğu İsrail'i eleştirmekten kaçındı ve alçak perdeden "ataşkes" çağrıları yapmakla yetindi.

Ancak ABD kamuoyunun saldırılara karşı tavrı, Biden yönetiminden farklıydı. Toplumun tepkilerine Amerikan medyası da kayıtsız kalamadı.

New York Times gazetesi ilk sayfasında Gazze'de hayatını kaybeden çocukların fotoğraflarını yayımladı. Fotoğraflarda yer alan Türkiye detayı ise dikkat çekti.


Haberde, “67'si Gazze'de; 2'si de İsrail tarafında çocuklar hayatını kaybetti” ifadesini kullanan gazete çocukların çizdiği resimler de yer aldı.


İç sayfalardaki bölümde Türkiye ile ilgili önemli detaylar da vardı. 10 yaşında hayatını kaybeden çocuklardan birinin çizdiği son resimde Filistin bayrağının yanına Türk bayrağını da eklemesi Filistinli çocukların Türkiye’ye olan sevgisini de ortaya koydu.

Haberde yer alan 7 yaşında hayatını kaybeden Abdurrahman el-Hadidi'nin ise hayalinin Türkiye'ye seyahat etmek olduğu bilgisi de önemli bir başka detaydı.

O MANŞETİN PERDE ARKASI...

Tüm dünyada yankı bulan ve Amerikan kamuoyunun duyarlığını artıran bu tarihi manşetin perde arkasına ise Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet bugünkü köşe yazısında ışık tuttu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Yunanistan ziyaretine eşlik eden gazetecilerden biri olan Acet, bakan ile İsrail’le ilişkilerde normalleşme konusuyla ilgili görüşlerine başvurdu.

Acet'in aktardığına göre, sohbet sırasında söze giren Bakan Yardımcısı Sedat Önal'ın bir açıklaması ise oldukça dikkat çekiciydi.

Yeni Şafak yazarı o sözleri şöyle aktardı;

“Uluslararası toplumun hareke geçirilmesinde kamuoylarının baskısı siyaseti etkiliyor. Bu baskı ile ülkeler kendi pozisyonunu gözden geçirmek zorunda kaldı. (İsrail’in saldırıları ile ilgili M.A.) New York Times gazetesi Gazze’de ölen çocukların fotoğraflarını yayınladı. Bütün bunların olmasında bizim inisiyatifimizin çok ciddi katkısı oldu.”

DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber