İstanbullular dikkat! Toplu taşıma ücretleri zamlandı! Öğrenci abonmanları, tam biletler, indi bindi ücretleri değişti!

Bugün olağanüstü toplanan İBB UKOME, yeni bir zam kararı aldığını duyurdu. Toplu taşıma ücretlerine yansıyan yeni zamdan sonra güncel bilet fiyatları belli oldu. İşte ayrıntılar…

Maliyetlerin artması, akaryakıt ürünlerinin arka arkaya zamlar alması ve daha pek çok olumsuz gelişme neticesinde sene başında toplu taşıma ücretlerine ilişkin zam kararı almış olan İBB UKOME, bugün olağanüstü toplandı. Senenin son toplantısından yeni bir zam kararı daha çıktı.

Geçtiğimiz hafta düzenlenen toplantının senenin son toplantısı olduğu düşünülürken 22 Aralık tarihinde açıklanan asgari ücret zammının ardından bir toplantı daha düzenlendi. Söz konusu toplantı kapsamında bugün bir araya gelen İBB UKOME üyeleri, 2023 yılında uygulanacak olan toplu taşıma ücretlerine ilişkin yeni bir karar alarak kamuoyu ile paylaştı.

ZAM ORANI DUYURULDU!

Asgari ücret açıklanmadan önce aralık ayı toplantılarını gerçekleştirmiş olan İBB UKOME, yüzde 54,66’lık zammın açıklanmasının ardından tekrar bir araya gelme kararı aldı. Bugün düzenlenen olağanüstü toplantıda toplu taşıma ücretlerini masaya yatıran yetkililer, 2023 ücretlerine yüzde 29,10 oranında zam yansıtılmasına karar verdi. Böylelikle öğrenci biletlerinden öğretmen biletlerine, minibüslerde indi bindi fiyatlarından taksilerin indi bindi fiyatlarına kadar tüm toplu taşıma ücretleri yeniden hesaplandı.

2023 İETT TOPLU TAŞIMA ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

Bugün bir araya gelen İBB UKOME üyeleri asgari ücret zammından yola çıkarak yeni bir hesap ortaya koydu. Artan maliyetleri de göz önünde bulunduran üyeler, 2023 toplu taşıma ücretlerine ilişkin yüzde 29,10’luk zam kararı aldı. Zammın ardından yeniden hesaplanan bilet fiyatları, İstanbul halkı ile paylaşıldı.

Yapılan açıklamalara göre zam sonrasında tam bilet fiyatının 9,90 TL’ye, öğrenci bileti fiyatının ise 4,83 TL’ye yükselmiş olduğu öğrenildi. İndirimli öğretmen bileti 7,09 TL’ye yükselirken tam abonman ücreti 777 TL, öğrenci abonman ücreti ise 140 TL olarak hesaplandı.

Taksilerde kısa mesafe (indi- bindi) ücreti 40 TL’ye yükselirken kilometre başı ücret 8,51 TL olarak hesaplandı. Minibüslerde indi bindi ücreti ise 7 TL olarak bildirildi.

TV yayın akışı: 18 Mayıs! Bu akşam TV'de neler var? Muharrem İnce genel merkez binası kapısına kilit vurdu! 10 dakikada 30 bin TL kazanıyor! Kocası bu skandala izin verdi...
Sonraki Haber