İstanbul’da ‘Asya Kaplan Sivrisineği’ istilası! Sivrisinek ısırıklarına karşı uzmanlardan çok önemli uyarı

Son zamanlarda İstanbul’da sıklıkla rastlanılan ve pek çok insanda enfekte yaralar oluşturan ‘Asya Kaplan Sivrisineği’ endişe yaratmaya devam ediyor. Asya Kaplan Sivrisineği ve diğer pek çok sivrisinek türlerinin hayvandan insana ve insandan insana pek çok bakteri ve virüs taşıyarak ölümcül hastalıklar bulaştırabildiğine dikkat çeken Öğr. Üy. Mikrobiyolog İpek Ada Alver önemli uyarılarda bulundu.

Müsilajın yaşanan sivrisinek istilası üzerindeki etkisine değinen Altınbaş Üniversitesi Dr. Öğr. Üy. Mikrobiyolog İpek Ada Alver, “İklim değişiklikleri, sanayi ve evsel atıkların deniz ve göllere karışarak sularda kirlilik oluşturması, çöplerin ve atıkların fazlalaşması ve imha yöntemindeki aksaklıklar, müsilaj ile dere ve nehir sularının kuruması ve kirlenmesi, Asya Kaplan Sivrisineği başta olmak üzere diğer pek çok tehlikeli sivrisinek türleri için yaşam alanları oluşturmakta ve hızla üremelerine neden olmaktadır. Bu nedenle özellikle su kirliliğine çözüm bulunması gerekiyor” dedi.

Akaryakıt fiyatları güncellendi! İşte güncel benzin, motorin fiyatları Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım düğün hazırlıklarına başladı! Altın düşüyor! İşte güncel altın fiyatları 29 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı! İşte o kararlar... Meteoroloji'den ciddi uyarı: 11 kente sağanak yağış ve dolu geliyor Cezaevinden tahliye edilen Nihal Candan'ın son hali şaşkınlık yarattı