İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı’ndan ev kiralarına yapılan fahiş zam oranlarına tepki geldi

Kira zamlarına getirilen yüzde 25 artış limitinin uygulanmadığını söyleyen İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, ‘’yüzde 50-60 hatta yüzde 100'lük zamlar yapıldığını görüyoruz. Bu artık ekonomik bir olay olmaktan çıktı, sosyal bir olay haline geldi" diyerek ev kiralarına yapılan fahiş zamları eleştirdi.

Son bir yılda, emlak piyasası görülmemiş bir tabloya sahne oldu. Kiralar astronomik şekilde artış sürecine girerken, İstanbul'da kiralık ve satılık evler için adeta uzun kuyruklar oluştu. Ev sahipleri 3-4 bin TL'lik kiraları, birden bire 10 binli rakamlara çıkardı. Yakın zamana kadar 1 milyona alıcı bulamayan evlerin fiyatı 3-4 milyonlara çıktı.

Baba Vanga'nın 2024 kehanetleri gerçek olmaya başladı! Migros'tan bakım ürünlerinde %50'ye varan indirim fırsatları! Emeklilerin temmuz zammında son gelişme! Fenerbahçe Galatasaray ve Beşiktaş'ı solladı! İşte dünyanın en iyileri Yurt dışından telefon getirenler dikkat! Dursun Özbek'ten Galatasaray'a seçim bombası! Dünyaca ünlü yıldız...