İspanyol banka BBVA, Garanti Bankası'nda mülkiyetinde olmayan bütün hisseler için teklif sunacak

Halihazırda Garanti Bankası'nın yüzde 49,85'ine sahip olan İspanya kökenli BBVA, Garanti Bankası'nın kalan hisselerini de almak için gönüllü pay alım teklifi sunmaya karar verdi.

İspanya menşeili BBVA, Garanti Bankası'nda mülkiyetinde olmayan hisseler için alım kararı alırken KAP'a yapılan açıklamaya göre, BBVA yönetim kurulunun Garanti Bankası A.Ş.'nin halihazırda BBVA mülkiyetinde bulunmayan paylarının tamamı için bir gönüllü pay alım teklifi ("Gönüllü Pay Alım Teklifi") yapılmasına karar verdiği duyuruldu.

BBVA tarafından teklifin detayları şu şekilde aktarıldı:

BBVA, Şirket'in toplam sermayesinin yüzde 49,85'ini temsil eden toplam 2.093.700.000 adet paya sahiptir. Gönüllü Pay Alım Teklifi, BBVA'nın mülkiyetinde bulunan bahsi geçen bu paylar hariç, şirketin sermayesini temsil eden tüm paylara yöneliktir. Böylece Gönüllü Pay Alım Teklifi, Şirket'in toplam sermayesinin yüzde 50,15'ini temsil eden 2.106.300.000 adet paya yönelik.

Böylece kalan Garanti hisseleri için teklif hisse başı 12,20 TL olurken, teklif ve anlaşma gerçekleşirse alım bedeli 25 milyar 697 milyon Türk Lirası olacak.

Bakanlık koruyucu giyim konusunda açıklama yaptı! İşte detaylar... Avcılar'da metrobüste çıkan yangın söndürüldü Korkunç olayın tanıklarının ifadesi kan dondurdu: Yaktıklarını gördüm
Sonraki Haber