Isırgan otu nedir? Isırgan otu nerede yetişir?

Isırgan otu nedir? Pek çok alanda kullanımı ile bilinen ısırgan otu nerede yetişir? Isırgan otu faydalı mı, zararlı mı? Isırgan otu nerelerde kullanılır?

Doğada kendiliğinden yetişen bitkilerden biri olan ısırgan otu yabani bir ottur. Peki ısırgan otu nedir? Nerelerde kullanılır? Isırgan otu faydalı mı, zararlı mı? Bu otun özellikleri nedir? Hangi alanda kullanmak mümkün?

ISIRGAN OTU NEDİR?

Isırgan otu nedir? Isırgangiller familyasının bir üyesi olan ısırgan otu yakmak anlamına gelmektedir. Çiçek açan otsu bitkiler arasında bulunan bu bitki yüzyıllardır pek çok alanda kullanılmıştır. Yapılan tarihsel araştırmalarda kış aylarında Romalı askerlerin kendilerini sıcak tutmak için vücutlarına temas ettirdikleri bilinmektedir. Romatizma ağrılarından da bu otla kurtuldukları söylenir.

Türkiye'nin İsrail kararı sonrası Tel Aviv yönetimi harekete geçti! CarrefourSA'dan Anneler Günü'ne özel indirimler! Meteoroloji'den 15 il için sarı kodlu uyarı geldi! Tedbirinizi alın... COVID-19 aşısıyla ilgili endişelendiren açıklama! Survivor All Star'da heyecan ve eğlence bir arada! Koç'un oğlu mağlubiyet sonrası çıldırdı! Oyuncuların üzerine yürüdü