İş yerinde bunları yaşıyorsanız dikkatli olun! Bu belirtiler sizde varsa farkında olmadan işten çıkarılıyorsunuz demektir!

İş yerinde yapılan etkinliklere davet edilmiyorsanız, hakkınız olan verilmiyorsa dikkat edin. Sessizce işten çıkarılıyor olabilirsiniz. Peki nasıl anlarım? Detayları haberimizde anlattık.

'Quiet firing' olarak adlandırılan sessizce işten çıkarılma mobbinge kadar, en açıklayıcı anlatımıyla çalışanı yıldırma veya iş yerinde psikolojik baskı uygulamaya kadar dayanabiliyor. İş arkadaşlarınızdan daha az zam aldıysanız, toplu etkinliklere davet edilmiyorsanız, fikirlerinize önem verilmiyorsa, terfi alamıyorsanız yani iş yerinde sizi görmezden geliyorlarsa sessizce iş yerinden çıkarılıyorsunuz demektir. Peki nasıl anlarım? Bu gibi durumlarda ne yapmam gerekiyor? İşte detaylar...

İşten çıkarılmanın bazı belirtileri şu şekilde;

-1 ile 2 yıl süresince maaş artışı yapılmıyorsa.

-Yöneticiniz etkili iletişim kurmuyorsa.

-Yöneticiniz iş sonuçlarınız ile ilgili geri bildirimde bulunmuyorsa.

-Ekip veya şirket toplantılarında bilgilendirilmediğiniz konularda cevaplayamayacağınız sorularla karşılaşıyorsanız.

-Fikirlerinize önem verilmiyorsa.

-Yeni sorumluluklar, görevler veya projelerde yer verilmiyorsa.

-Şirketin içinde veya dışında gerçekleşen toplantılara dahil edilmiyorsanız.

Hanersman Danışmanlık Kurucusu Ecehan Ersöz, sessiz işten çıkarma uygulandığında bazı çalışanların da sessiz istifa yöntemini seçtiğine dikkat çekerek, “Bazı durumlarda da çalışan sessiz istifa olarak tanımlanan sürece geçtiği için şirket sessiz işten çıkarma yaklaşımını uygulayabiliyor" dedi.


Sessiz işten çıkarmanın en temel özelliğinin çalışanı kaale almamak olduğunu vurgulayan Ersöz, “Buna aynı masada göz teması kurmamaktan tutun da toplantıya davet etmemek, söz hakkı vermemek, maillere dahil etmemek gibi geniş yelpazede iş veren davranışı dahil. Bu süreçte ciddi anlamda bir kurumsal iletişimsizlik mevcut. Ne yazık ki kurumsallık kazanamamış şirketlerde daha çok rastlanıyor. Fakat işin ikinci bir boyutu daha var. Bu durum işveren tarafından ve kişinin yöneticisi tarafından başlatılsa da bir süre sonra şirketteki diğer çalışanlar tarafından da fark ediliyor ve olayın muhatabı ilerleyen zamanlarda oldukça zor bir süreç geçiriyor" diye konuştu.

Akdeniz gece vakti sallandı! Naci Görür o bölgeyi işaret etti! Usta sanatçı Armağan Şenol hayatını kaybetti!
Sonraki Haber