İran ordusu mu İsrail ordusu mu güçlü? İki ülkenin ordusu karşılaştırıldı... ABD'den dikkat çeken analiz!

İRAN ORDUSU ÖZELLİKLERİ

Yıllardır dünya ülkeleri tarafından ağır ambargo altında olan İran'ın 600 bin aktif askeri personeli bulunuyor. Bir savaş durumunda ülkenin silah altına alacağı erkeklerin sayısı ise yaklaşık 50 milyon.

İran'ın toplamda 551 uçak ve helikopteri bulunuyor bunlar çoğunlukla Rus üretimi. Ülkenin ayrıca 2 bine yakın tankı, 19 denizaltısı ve 7 savaş gemisi bulunuyor. Tahran yönetimi 2024 yılı için orduya 9 milyar dolar civarında bir bütçe ayırdı. İran ordusu dünya sıralamasında 14. sırada yer alıyor. İran ayrıca geçtiğimiz Şubat ayında iki yeni yerli hava savunma sistemi olan Arman anti-balistik füze sistemi ve Azarakheş alçak irtifa hava savunma sistemini tanıttı.

Baba Vanga'nın 2024 kehanetleri gerçek olmaya başladı! Migros'tan bakım ürünlerinde %50'ye varan indirim fırsatları! Emeklilerin temmuz zammında son gelişme! Dursun Özbek'ten Galatasaray'a seçim bombası! Dünyaca ünlü yıldız... Akaryakıtta tek fiyat dönemi başladı, fiyatlar güncellendi! Demirtaş'ın, Figen Yüksekdağ'ın ve Ahmet Türk'ün cezası belli oldu!