İngiltere evinde Hırvatistan'ı tek golle geçerek EURO 2020'ye istediği başlangıcı yaptı

EURO 2020'ye şampiyonluk için çok umutlu gelen İngilizler, D Grubu'ndaki ilk maçında Hırvatistan'ı tek golle geçti. Manchester City'nin Raheem Sterling'in 2. yarıda attığı golle 3 puana ulaşan İngiltere istediği başlangıcı yaptı. "Dünya Kupası finalisti" apoletli Hırvatlar ise eski günlerinden uzak...

EURO 2020'de D Grubu'nda yer alan İngiltere ile Hırvatistan, Wembley'de kozlarını paylaştı. Turnuvanın favorileri arasında gösterilen İngilizler, Londra'daki maçtan 1-0 galip ayrıldı. Gareth Southgate yönetimindeki İngiltere'ye 3 puan getiren golü 57'de Raheem Sterling attı.

Son Dünya Kupası finalisti Hırvatistan, o maçtaki kadrosundan 6 ilk 11 oyuncusundan yoksun geldiği EURO 2020'de "yaşlı ama tehlikeli" takım hüviyetiyle İngilizler'e sürpriz yapmak istedi. 

Ancak maçı baştan sona önde götüren ve kalesinde ciddi bir tehlike yaşamayan İngiltere, açılış maçında hata yapmadı. Dünyanın en değerli futbolcusu konumundaki Phil Foden'ın bir topunun direkten döndüğü maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

DOMAGOJ VİDA SAKATLANDI

İngilizler golü 57'de buldu. Leeds United'ın yetenekli orta saha oyuncusu Kalvin Phillips'in pasıyla hareketlenen Manchester City'nin yıldızı Sterling, zor pozisyonda golü atmayı başardı. 

İngiltere gruptaki 2. maçında cuma günü İskoçya'yla yine Wembley'de karşılaşacak. Domagoj Vida'nın ilk 11'de oynadığı Hırvatistan ise aynı gün Çekya ile karşılaşacak. Beşiktaş'ın tecrübeli stoperi maçın son bölümünde sakatlık geçirdi. Rakibiyle sert bir şekilde çarpışan ve bir süre yerde kalan Vida, tedavisinin ardından kalkıp maça devam etti.

İNGİLTERE: Pickford, Walker, Stones, Mings, Trippier, Phillips, Declan Rice, Mount, Foden, Sterling, Harry Kane,

HIRVATİSTAN: Livakovic, Vrsaljko, Caleta-Car, Vida, Gvadiol, Modric, Brozovic, Kovacic, Kramaric, Perisic, Rebic

Hemşire Selen Bilgin'in şüpheli ölümü: Doktor sevgili iddiası! Ali Koç'tan başkanlık başvurusu: İmzaları teslim etti! Meteoroloji'den deprem bölgesi hava tahmin raporu geldi!
Sonraki Haber