İlk Türk astronot Alper Gezeravcı sözleriyle yine göğsümüzü kabarttı! "Benim buraya gelmemi sağlayan Bayrağım."

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan Axiom Space'in canlı yayınına bağlandı. Gezeravcı, kendisine sorulan "Yanınızda dünyadan hangi özel eşyaları getirdiniz?" sorusuna verdiği cevapla yine göğsümüzü kabarttı.

Türkiye'nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan yapılan canlı yayın ile soruları yanıtladı.

TÜRK BAYRAĞINI GURURLA GÖSTERDİ

Axiom Uzay şirketinin yayınına katılan Gezeravcı, "Yanınızda dünyadan hangi özel eşyaları getirdiniz?" sorusuna "Türk yörük kültürüne ait bazı semboller getirdim. Bir takım aile fotoğraflarım ve ilk filomun uçuş peçleri. Bunlar benim getirdiğim eşyalar. Ve benim buraya gelmemi sağlayan Bayrağım” şeklinde yanıt verdi.

BAKAN KACIR'DAN PAYLAŞIM

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da Gezeravcı’nın canlı bağlantısına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Bakan Kacır paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

- “Beraberinizde hangi özel eşyaları getirdiğinizi sormak istiyorum.”

Alper Gezeravcı:

“Türk yörük kültürüne ait bazı semboller getirdim. Bir takım aile fotoğraflarım ve ilk filomun uçuş peçleri. Bunlar benim getirdiğim eşyalar.

Ve benim buraya gelmemi sağlayan Bayrağım.”

#GururDuyTürkiye 

Süper Loto sonuçları 28 Nisan 2024! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları 1 Mayıs 2024! 5+1 Şans Topu sonuçları! Altın fiyatlarında son durum! Düşüş devam ediyor
Sonraki Haber