İkinci el araba fiyatları düşer mi? Doların gerilemesiyle 2. el araç düşecek mi?

Doların düşmesi ikinci el araba fiyatları düşecek mi sorusu vatandaşlar tarafından yakından inceleniyor. Dün sabah saatlerinde 18 TL’yi aşan ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomik anlamdaki mevduat açıklamasıyla düşmeye başlayan dolar 13.5 TL seviyelerini gördü. Peki dolardaki düşme 2. el araç fiyatlarını etkiler mi?

Merkez Bankası tarafından 100 baz puanlık faiz indirimi sonrasında tarihi rekor kırarak 18 TL’nin üzerine kadar çıkan dolar, TL karşısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarından sonra sert bir düşüş yaşayarak normale dönmeye başladı. 2021 yılı için gerçekleştirilen son kabine toplantısı ile birlikte Erdoğan, TL mevduatı konusunda açıklamalar yaparak doların %30 kadar değer kaybetmesine sebebiyet verdi.

Erdoğan, Kabine Toplantısının hemen ardından kurdaki dalgalanmaları durdurmak adına alınacak 10 maddelik tedbiri kamuoyu ile paylaştı. Erdoğan, "Hiçbir vatandaşımızın 'kur daha yüksek olacak' diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak. Türk lirası mevduat geliri kur altında kalırsa aradaki fark ödenecek." dedi.

İKİNCİ EL ARABA FİYATLARI DÜŞER Mİ?

Son aylarda özellikle ikinci el araba fiyatlarının inanılmaz derecede artması sonrasında vatandaşlar gelen zamlarla beraber 2. el araçlar konusunda kararsız kalmıştı. Dün sabah saatlerinde 18 TL olan dolar, Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında 13.5 TL’ye kadar gerileyince 2. el araç fiyatlarının az da olsa ucuzlamaya gitmesi bekleniyor.

Çılgın Sayısal Loto sonuçları 29 Nisan 2024! Çılgın Sayısal Loto sonuçları 1 Mayıs 2024! Konyaspor'un yeni teknik direktörü belli oldu
Sonraki Haber