İki ayda ne değişti? İşte oyunu değiştiren iki üye...

Anayasa mahkemesinin HDP'nin Hazine yardımı ödenen hesaplarına geçici bloke konulmasına dair kararı oy çokluğuyla kaldırdı. Peki Anayasa Mahkemesi 5 Ocak’ta koyduğu blokeyi neden kaldırdı?

AYM, HDP'nin Hazine yardımı ödenen hesaplarına geçici bloke konulmasına dair kararı oyçokluğuyla kaldırdı. Kararda 8 üye blokenin kaldırılması lehine oy kullanırken, 7 üye aleyhte oy kullandı.

Peki Anayasa Mahkemesi 5 Ocak’ta koyduğu blokeyi neden kaldırdı?

İki ayda ne değişti?

SüperHaber, bu sorulara kulislerde yanıt aradı. Çünkü bloke kararında 9 üyenin oyu vardı. Bugünkü sonuca göre, 3 üye oyunu değiştirmişti. SüperHaber, bu üç üyenin Yıldız Seferinoğlu, Selahattın Menteş ve Rıdvan Güleç olduğu bilgisine ulaştı. Rıdvan Güleç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Anayasa Mahkemesi üyeliğine atanmıştı.

Ayrıca blokenin kaldırılması lehine oy veren üyelerin tamamı, 2 Şubat’ta Anayasa Mahkemesi başkanlığı seçiminde Zühtü Arslan’a oy veren üyelerdi. Arslan, 2 Şubat’taki seçimde 8 oy almış ve salt çoğunluğu sağlamıştı.

Şimdi herkesin merak ettiği soru şu: Aslında bu tedbir kararının kapatma davasıyla birlikte görülmesi gerekirken öyle ve olmadı iş bu noktaya geldi.

Anayasa Mahkemesi, PKK/KCK terör örgütünün siyasal ayağı olduğu yönünde hakkında ciddi bilgiler ve belgeler olan HDP hakkında kapatma kararı verecek mi?

Bugün kimin maçı var? 3 Mayıs 2024 maç programı! 77 ilde çevrimiçi çocuk müstehcenliği operasyonu! Meteorolojiden İzmir için sağanak yağış uyarısı!
Sonraki Haber