İhtiyaç sahipleri dikkat! Aile Bakanlığı 300.000 TL'ye kadar yardım parası veriyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Edirne'de yaşayan dar gelirli ihtiyaç sahibi vatandaşlara "Sosyal yardım programları" kapsamında para yardımı sağlıyor. İşte Edirne ev onarım ve barınma yardımı başvurusu...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne'de yaşayan dar gelirli vatandaşlara destek sağlıyor...

Bu çerçevede oturulamayacak derecede eski veya hasar görmüş evler için vatandaşlara destek parası veriliyor... 

NOT: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan yardım programlarında güncelleme yapılabilir. Bu sebeple, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın WEB sayfasında yer alan "Sosyal Yardım Programlarımız" bölümünü düzenli olarak kontrol etmeniz gerekmektedir.

Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı Kapsamı

Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yapılan yardımlardır.

Barınma Desteği Kimleri Kapsamaktadır?

18 yaş üstü aile bireyi

 Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az (2023 yılı için 2.835,60TL) olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul  olma gibi özel şartlardan herhangi birine  haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin  ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma.

Barınma Desteği Ne Kadar?

İhtiyaca göre ve yardım için belirlenmiş kriterlere haiz olmak kaydıyla ev onarımlarında  35.000-100,000-TL arası, prefabrik ev yapımlarında 200.000-TL, betonarme ev yapımlarında 300.000-TL’ye kadar destek verilir.

Evden kaçtı sahibi dahil 3 kişi yaralandı! O anlar kamerada! Bahar, Timur ve Rengin'e mutluluklar diledi! İşte o anlar... Bakan Tunç'tan DEM Parti açıklaması: Böyle giderse kaçınılmaz olur
Sonraki Haber