İftar İçin Kaynana Çatlatan Börek Tarifi! MasterChef’te Bu Börek Çok Konuşuldu! İşte Tarif

Kaynana Çatlatan Börek Yapılışı

Öncelikle ılık süt ve maya 15 dakika olacak şekilde mayalandırılır. Ardından da diğer malzemeler kendi içinde karıştırılarak bir hamur elde edilir. Elde edilen hamur iki eşit parçaya ayrılır ve bir yarısına patates harcı sürülür, üzeri diğer hamur parçası ile kapatılır.

Ardından üzerine hazırlamış olduğunuz yumurta sarısını sürerek fırına verebilirsiniz. İsteyen bunun üstüne çörek otu, susam da koyup servis edebilir. Daha sade bir görünüm elde etme amacında olanlar ise sadece yumurta sarısını sürüp bırakabilir.

Hamurunuzu kare şeklinde kesmeyi unutmayınız. Kesmediğiniz taktirde hamur fazlasıyla kabaracaktır. İç harcını kendi isteğinize göre kavurup kavurmamak size kalmış. Hazırladığınız börek hamurun 180 derece olacak şekilde fırına koyun. 

Akaryakıta çifte zam! İşte güncel benzin motorin fiyatları İmamoğlu, uçak kiralayıp 45 gazeteciyi Roma'ya götürdü! Hayvana baltayla vurup eklem yerlerini kestiler! Arda Turan'ın Süper Lig'den ilk iki transferi belli oldu Meteoroloji il il uyardı: Hem sağanak hem toz! Havuz başında mayolu defile...