İçişleri Bakanlığı'ndan sokak hayvanları araştırması: Tehlikeli bulanların oranı yüzde 34

İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı araştırmaya göre, sokak hayvanlarını tehlikeli bulanların oranı yüzde 34'ü bulurken, tehlikeli bulmayanların oranı ise yüzde 45,1'i buldu. Ayrıca ankete katılanların yüzde 13.5’i kendisinin, yüzde 26.9’u bir yakınının sokakta hayvan saldırısına uğradığını söyledi.

SuperHaber programcısı Nedim Şener, Hürriyet gazetesindeki köşe yazısında söz konusu araştırmayı kaleme aldı. Araştırmada sokak hayvanlarının sayıca fazla olmasının bir güvenlik sorunu olduğunu düşünenlerin oranının yüzde 36.1, “Katılmıyorum” diyenlerin oranının yüzde 41.5 olduğunu belirten Şener, "Sahipsiz hayvanların olduğu muhitlerde çocukların sokakta oynamasından “Tedirgin oluyorum” diyenlerin oranının yüzde 44.5, “Olmuyorum” diyenlerin oranının yüzde 35.1 olarak çıkması ise endişeyi yansıtıyor" ifadelerini kullandı.

Şener, çocuklar için de endişenin büyük olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Sahipsiz hayvanların olduğu muhitlerde çocukların sokakta oynamasından “Tedirgin oluyorum” diyenlerin oranının yüzde 44.5, “Olmuyorum” diyenlerin oranının yüzde 35.1 olarak çıkması ise endişeyi yansıtıyor.

Ankette bazı sorulara verilen cevaplarda, toplumun yüzde 82.3’ünün hayvan sevgisine sahip olduğunu ama yaşanan sorunlara da mantıklı çözüm önerileri getirdiğini görebiliyoruz. Örneğin, “Sizce sokak hayvanları kısırlaştırılmalı mı?” sorusuna yüzde 44 “evet”, yüzde 34.8 “hayır” cevabını veriyor."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? İşte ilçe ilçe güzergahlar... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs açıklaması O bölgede yaşayanlar dikkat! Çok kuvvetli geliyor...
Sonraki Haber