İbn-i Sina yüzyıllar öncesinden kuyruk yağı mucizesini anlattı: Kuyruk yağının faydaları saymakla bitmiyor! Bu faydalı besin nasıl tüketilmeli?

Hayvansal yağlar her ne kadar zararlı olarak lanse edilse de hiç bilinmedik faydaları olabiliyor. İbn-i Sina da yüzyıllar öncesinden bu faydaları görerek kuyruk yağını tavsiye ediyor. Kuyruk yağı hiç umulmadık şifalar sunuyor. İşte kuyruk yağının faydaları…

Kuyruk yağı, hayvanlarda kuyruk kısmında bulunan bir yağdır. Bu yağ, katı bir yapıya sahiptir. Kuyruk yağı yerine don yağı ifadesi de kullanılıyor. Yemeklerin daha lezzetli olmasını isteyenler, içerisine bir miktar kuyruk yağı katıyor. Bu yağ kullanılarak don yağı sabunu gibi maddeler de elde ediliyor.

Kuyruk yağı, mum yapmak için de kullanılıyor. Son zamanlarda yapılan çalışmalar, kuyruk yağının son derece faydalı olduğunu gösteriyor. İçerisinde kalsiyum, demir ve omega yağ asitleri yer alıyor. Bu sayede farklı hastalıkların giderilmesi için fayda sunuyor.

İBN-İ SİNA ESERİNDE KUYRUK YAĞININ FAYDALARINDAN BAHSEDİYOR

İbn-i Sina, yüzyıllar öncesinden kuyruk yağının faydalarına değiniyor. Ünlü bilim adamı eserinde yağın ne denli faydalı olduğunu ve hangi hastalıklara şifa olduğunu söylüyor.

Özellikle geçmeyen diz ağrıları için bu yağı öneriyor. Kuyruk yağı D vitamini de içerdiği için diz ağrısına karşı şifa sunuyor.

KUYRUK YAĞININ PEK ÇOK FAYDASI BULUNUYOR

Kuyruk yağının bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi de bulunuyor. Aynı zamanda sinir hücrelerinin güçlenmesini de sağlıyor. Kalp-damar hastalıklarının giderilmesi noktasında yarar sunuyor.

Damarlarda meydana gelen besin tıkanıklıklarını önlüyor. Aynı zamanda kolesterolü dengeleme özelliği de bulunuyor. Kuyruk yağının sinir sistemi üzerinde de faydaları bulunuyor. Cildin daha güzel görünmesine de yardımcı oluyor.

KUYRUK YAĞI NASIL TÜKETİLİR?

Kuyruk yağını yemeklerin içerisine koyarak tüketmenin yanı sıra harici şekilde kullananlar da bulunuyor.

Yağı, erittikten sonra krem haline getirerek vücuduna sürenler var. Bunun yanı sıra krem haline getirildikten sonra dize sürülen kuyruk yağını, koyunyünü ya da bir bez yardımıyla saranlar da oluyor. Koyunyününün de insan sağlığı için pek çok faydası bulunuyor.

Kuyruk yağı her ne kadar faydalı olsa da tüketim konusunda aşırıya kaçmamak gerekiyor.

Binlerce kilometre uzağa uçtu Süper Loto sonuçları 28 Nisan 2024! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları 1 Mayıs 2024! 5+1 Şans Topu sonuçları!
Sonraki Haber