İBB Başkanı İmamoğlu, CHP il binasını bastı mı?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kendisine adaylık için destek vermeyen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na karşı yaptığı iddia edilen yeni hamle kulislere yansıdı. Buna göre, İmamoğlu, kendisine 'şizofren' dediğini öğrendiği Kaftancıoğlu ile görüşmek için CHP İstanbul il binasını adeta bastı.

İBB Başkanı İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığı için destek istediği CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu'ndan beklediğini alamaması daha önce kulislere yansımıştı. Kaftancıoğlu, İmamoğlu'na belediye başkanlığına odaklanması gerektiğini söylemişti.

Söz konusu görüşmenin ardından kulisler yeni bir iddiayla çalkalanıyor. İBB Başkanı İmamoğlu'nun CHP İstanbul il binasını bastığı iddia ediliyor. Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür İmamoğlu'nun, Kaftancıoğlu'nun kendisine 'şizofren' dediğini öğrendiği için il binasını adeta 'basmaya' gittiğin söyledi. Övür, durumu öğrenen Kaftancıoğlu'nun ise binadan ayrıldığını sözlerine ekledi.

Mahmut Övür'ün "İmamoğlu il binasını bastı mı?" başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

Kaftancıoğlu biraz da kendi pozisyonunu sağlamlaştırmak için önüne çıkan her fırsatı, İmamoğlu'na vurmak için kullanıyor. Deyim yerindeyse bilinçli bir strateji izliyor. Bunun son örneği de bu gerilimden bir süre sonra yapılan İstanbul CHP İl Divan Kurulu toplantısında yaşandı. İlginç olan Divan Kurulu üyelerinden birinin İmamoğlu'nun akrabası Ufuk İnan olmasıydı.
Kaftancıoğlu, İnan'ın da bulunduğu o toplantıda İmamoğlu'nun hırsını yenemediğini, bir "şizofren" gibi davrandığını söylüyordu. Tabii bu sözlerinin hemen İmamoğlu'na ulaşacağını da biliyordu ve öyle de oldu. Ufuk İnan, toplantıdan hemen sonra İmamoğlu'nu arıyor ve Kaftancıoğlu'nun kendisine "şizofren" dediğini aktarıyordu.

CHP açısından belki de en kritik nokta bundan sonra olacaktı. İmamoğlu bu sözleri duyar duymaz İstanbul CHP il binasına gidiyor ve öfkeyle Kaftancıoğlu'nun odasına giriyordu. Bu tam anlamıyla bir baskındı. Ancak CHP kulislerinde konuşulanlara göre, Kaftancıoğlu bu baskının hedefine ulaşmaması için il binasını terk etmişti. Bu, Kaftancıoğlu'nun ince siyaset yöntemiydi. CHP'lilere göre Kaftancıoğlu bu tür toplantılarda söylediği sözlerin kulislere sızmasını sağlıyor ve pozisyonunu güçlendiriyordu. Son dönemde sık sık İmamoğlu'na hakarete varan sözlerinin kulislerde konuşulmasının nedeni de buydu. Kaftancıoğlu'nun İmamoğlu'na zaman zaman "aptal" veya "müteahhit kafalı" demesine CHP'liler alışmışlardı ama ilk kez "şizofren" demesi şaşırtmıştı onları.

İmamoğlu karşıtı bir CHP'li ise onların bu şaşkınlığına şaşırıyordu:

"Bir adli tıpçı olarak bu teşhisi en doğru şekilde koyacak isim Kaftancıoğlu'dur. O öyle diyorsa bir bildiği vardır."


YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Arabalı vapurda dalgalar araç camlarını kırdı göçükler oluştu Alanya çift attı, Konya ateş hattında kaldı! Dilara Yücel Kadınlar Dünya Şampiyonluğu için ringe çıkıyor
Sonraki Haber