Peygamber efendimizin hadis-i şeriflerine göre en hızlı kabul edilen dualar

Peygamberimiz Hz. Muhammed , hadis-i şeriflerinde en hızlı kabul edilen duaların neler olduğunu bildirdi. İşte peygamber efendimizin hadis-i şeriflerine göre en hızlı kabul edilen dualar...

Hadis-i şerifler, İslam dininde son peygamber olarak kabul edilen Hz. Muhammed'in sözleri ve eylemlerinden oluşuyor. Müsümanların Kur'an-ı Kerim'den sonra uyacakları ikinci kaynağı peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in hadis-i şerifleridir. Hz. Muhammed, bazı hadislerinde en süratli kabul edilen duaların neler olduğunu bildirdi. İşte son peygamber Hz. Muhammed'in en hızlı kabul edilen duaların neler olduğunu bildirdiği o hadisler...

GÜNÜN HADİS-İ ŞERİFİ

Son peygamber Hz. Muhammed, en hızlı kabul edilen duanın müslümanların birbirleri için yaptığı dualar olduğunu şu hadislerinde anlatmıştır:

''Hiç şüphesiz en sürâtli kabul edilen dua, bir mü’minin bir mü’mine gıyabında yaptığı duadır.'' (Hadis-i Şerif – Ebû Davud, Salât, 364; Buhârî, Edebü’l-Müfred, 623)

“İki dua vardır ki bu dualar ile Allah arasında perde yoktur. Mazlumun duası, kişinin Müslüman kardeşinin gıyabında yaptığı dua.” (Heysemî, Ed’ıye, 17, No:17231)

Galatasaray çıldırdı: 40 milyon euroluk dünyaca ünlü yıldız geliyor Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk... Deprem uzmanından korkutan uyarı geldi!
Sonraki Haber