Hyundai ve Kia kullanıcılarının dikkatine! O hata yüzünden binlerce otomobil geri çağrıldı

Otomotiv sektörünün iki dev ismi Hyundai ve Kia yangın riski nedeniyle bazı araçlarını geri çağırdı. 2020 ve 2022 model yıllarına ait 280 binden fazla otomobilde park halindeyken veya seyir halindeyken yangına neden olabilecek tehlikeli bir hata tespit edildi. İşte detaylar…

Otomotiv sektörünün iki dev ismi Hyundai ve Kia yangın riski nedeniyle bazı araçlarını geri çağırdı.Hyundai 245 bin 30 Palisades, Kia ise 36 bin 417 Tellurides araçta çeki demiri sorunu bulunduğunu açıkladı.

HATA YANGINA NEDEN OLABİLİR

2020-2022 model yıllarına ait toplamda 280 binden fazla Hyundai Palisades ve Kia Tellurides SUV araçta hata tespit edildi. Araçların park halindeyken veya seyir halindeyken yangına neden olabilecek tehlikeli bir hatadan, çeki demiri modülündeki yanlış bağlantılardan dolayı geri çağrıldı. 

SATIŞ DURDURMA EMRİ VERİLDİ

ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından yayımlanan tüketici uyarısında, Hyundai ve Kia şirketlerine etkilenen modellerde satışı durdurma emri verildi. Yangın riskinin çeki demiri modülünün içinde biriken pislik veya nemden kaynaklanan muhtemel bir elektrik kısa devresine yol açabileceği vurgulandı. 

Hyundai ve Kia hâlâ onarım planlarını sürdürüyor ve şirketler, hatadan etkilenen tüm araçların sahiplerine ulaşarak tamir etmeye çalışacak. Bununla birlikte, Hyundai söz konusu geri çağırmayı doğrularken, Kia ise henüz konu hakkında bir açıklamada bulunmadı. 

Şimdiye kadar Hyundai, geri çağırmayla ilgili olarak ABD'de herhangi bir yangın, kaza veya yaralanma bildirmedi. Ancak Kanada'da dört araç yandı ve ayrıca sekiz araçta ise erimenin meydana geldiği belirtildi. Benzer şekilde, Kia herhangi bir kaza veya yaralanma bildirmedi ancak beş erime ve bir yangın vakasını doğruladı. 

Kalkınma Bankası Dünya Bankası’ndan dev kredi aldı Berkan Kutlu şampiyonluk golünü attı, sözleşmeyi kaptı! Emeklilerin temmuz zammında son gelişme!
Sonraki Haber