Hüseyin Nihal Atsız sözleri neler? Hüseyin Nihal Atsız kimdir?

Hüseyin Nihal Atsız kimdir?  

Hüseyin Nihâl Atsız, 12 Ocak 1905'te İstanbul'da doğdu. İlköğrenimini Kadıköy’deki çeşitli okullarda, orta öğrenimini Kadıköy ve İstanbul Sultanilerinde (İstanbul Lisesi) yaptı. Buradan mezun olunca Askerî Tıbbiye'ye yazıldı.

Atsız, 1922 yılında Askerî Tıbbiye'ye kaydolduğu çağlarda Türkçülük fikrinin etkisi altına girmeye başladı. Ziya Gökalp'in cenaze töreninin yapıldığı günün gecesi Türkçülük fikrine karşı olan öğrencilerle kavga ettiği okul yönetimi tarafından cezalandırıldı ve daha sonra aralarında birtakım sorunlar yaşanan Arap asıllı Bağdatlı Mesut Süreyya Efendi adlı bir mülazıma (teğmen) selam vermediği gerekçesiyle 3. sınıf talebesiyken 4 Mart 1925 tarihinde Askeri Tıbbiye'den atıldı.

Bu olaydan sonra üç ay kadar Kabataş Erkek Lisesi'nde yardımcı öğretmenlik yapan Atsız, daha sonraları Deniz Yolları'nın Mahmut Şevket Paşa adlı vapurunda kâtip muavini olarak çalıştı ve bu vapurla İstanbul-Mersin arasında birkaç sefer yaptı.

Boykot edilen ürünlerde indirim uygulaması tepkilere neden oldu! Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? İşte TV8 yayın akışı... Müge Anlı'daki sapık üvey baba hakkında sıcak gelişme! Akaryakıt fiyatlarına zam geldi! İşte güncel benzin, motorin fiyatları AK Parti Olağan Kongre'ye gidecek: Tarihi netleşti! Real Madrid ikinci yarı açıldı, Şampiyonlar Ligi'ni yine kazandı!