Hüda-Par ile Cumhur ittifakı görüşmelerinde son durum ne? Hüda-Par neden hedef haline getirilmeye çalışılıyor?

Seçim takviminin açıklanmasının ardından Cumhur ittifakı ile görüşmeler yapan Hüda-Par, bir anda muhalefetin hedefi haline geldi. Peki Cumhur ittifakı ile Hüda-Par arasında görüşme hangi aşamada? Hüda-Par neden algılarla gündem yapılmaya çalışılıyor?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine start verilirken siyaset kulisleri de hareketlendi... İYİ Parti lideri Meral Akşener'in 6'lı masadan ayrılıp geri dönmesi ise bir çok kulisi de beraberinde getirmişti. Gizli ortak HDP de masa altından 6'lı ittifaka destek verdiğini açıkladı.

Son olarak Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ilan etmesi üzerine gözler Cumhur İttifakı'na çevrildi. 

Cumhur ittifakı cephesinde Yeniden Refah Partisi ve Hüda-Par ile görüşme sinyalleri verildi. Ancak bu görüşmeler içerisinde Hüda-Par'ın Cumhur ittifakına katılacağı haberleri sosyal medyada bir çok algıyı da beraberinde getirdi. 

PKK'nın meclis uzantısı olan HDP'den açıkca destek alan muhalefet, Hüda-Par'ın Cumhur İttifakı'na destek vermesinden rahatsızlığını dile getirdi. 

SUPERHABER'E ÖZEL AÇIKLAMALAR...

SuperHaber'den Seçil Balık, Hüda-Par ve Cumhur ittifakı cephesinden son gelişmeleri HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıs Avukat Mahmut Şahin'den öğrendi. 

HÜDA-PAR’ın Cumhur ittifakı ile anlaşma sağlaması sizce mümkün mü? Parlamento seçimleriyle ilgili HÜDA-PAR’ın talepleri kabul edilebilir mi?

- Genel Başkanımız Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu, seçim yenileme kararının alınması ile birlikte 11 Mart Cumartesi günü Başkanlık Divanını toplamış ve akabinde mevcut Cumhurbaşkanlığı adayları arasında HÜDA PAR olarak Sayın Erdoğan’ı destekleyeceğimizi kamuoyuna deklere etmiştir. Meclis seçimlerinde ittifak görüşmelerinin ise müzakerelerin devam ettiğini ve bu hafta içinde yapılacak görüşmelerde netleşeceğini belirtmişti. Pazartesi günü Ak Parti Gn.Bşk.Vekili Sayın Numan Kurtulmuş ve Seçim İşleri Başkanı Sayın Ali İhsan Yavuz genel merkezi ziyaret etmiştir.Yapılan görüşmelerde içinde en güçlü ve en verimli sonucu alacağımız ittifak formülleri üzerinde müzakereler yapılmıştır. İttifak konusunda çok önemli bir mesafe alınmış ve bu hafta sonu itibari ile netleşeceğini, kuvvetle muhtemel de olumlu sonuçlanacağını bekliyoruz. Bu gün Genel başkanımız Sayın Erdoğan ile bir görüşme de yapacaktır.Bu konuda bir olumsuz durum da bulunmamaktadır.

"VEKİL PAZARLIĞI ÜZERİNDEN BAKMAMIŞTIR"

- Partimiz ittifak görüşmelerine bir kaç vekil pazarlığı üzerinden bakmamıştır.Evet partimiz açısından bu seçim ile birlikte mecliste güçlü bir şekilde temsil imkanına kavuşmak önemlidir.Fakat bundan daha önemlisi memleketimizin ve milletimizin faydasına olacak bir neticenin alınmasıdır.Ülkemizin içeriden ve dışarıdan kuşatılması girişiminin boşa çıkarılmasıdır.Emperyal güçlerin oyununun bozulmasıdır.Ve memleketin sosyolojisini tahrip eden tek tipçi CHP zihniyetinin yeniden yönetime gelme seçeneğini ortadan kaldırmaktır.İttifak görüşmelerinin beklenti ve taleplerimizi karşılayacak şekilde sonuçlanacağına inanıyoruz.

6’lı masa ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda ne düşünüyorsunuz? Sizce muhalefet adına Kılıçdaroğlu’nun aday olması Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında şanslarını azalttı mı

- 6’lı masanın bileşenleri ve aralarında imzaladıkları mutabakat metni dikkate alındığında kamuoyunu tatmin edecek bir profil ortaya koyduklarını düşünmüyorum. Bu haliyle kamuoyu tam bir güven verebilmiş değildir. Hem seçim sürecini hem de en önemlisi seçim sonrası uyum içinde çalışabilecekleri noktasında ciddi tereddütler bulunmaktadır.Milletimizin kendi arasında çekişmeli olan bir masaya yönetimi teslim edebileceğini düşünmüyorum.CHP ve Kılıçdaroğlu, ülkenin mevcut sorunları karşısında gerek söylem gerekse çözüm önerileri itibariyle güven vermekten uzaktır. Kaldı ki ülke sosyolojisini tahrip eden tek tipçi zihniyetinin sembol partisi CHP’nin millete ve memlekete verebileceği fazla bir şey de yoktur.

Geçmiş seçimde de AK Parti’ye destek veren HÜDA-PAR, şu anda neden hedef haline geldi?

- HÜDA PAR 11 yıldır siyaset sahnesinde ve bir çok seçime katılarak bu günlere gelmiştir.Bu güne kadar bazı eleştiri ve saldırılara maruz kalmış ancak partimiz hakkında bu denli bir linç kampanyası yapılmamıştı. Bu denli saldırıların bir kaç sebebinden bahsedilebilir; 1-Partimin Erdoğan’ı destekleme kararının hemen akabinde saldırlar başlamıştır. Kazanmaya yakın olduklarına inandıkları bir dönemde HÜDA PAR’ın bu kararı dengeleri değiştirmiştir.Oluşacak sinerji ve çarpan etkisini görenler saldırganlaşmışsın. 2- Kararımız ile birlikte küresel çapta sergilenmek istenen oyunun bozulması emperyal güçlerin ve işbirlikçilerinin kimyasını bozmuştur.3-Partimizin mecliste temsil edilme ihtimalinin kuvvetle belirmesi birilerinin hegemonyasının sonu olacağını görenler saldırılarını daha da yoğunlaştırmış ve her türlü karalama politikasını devreye sokmuştur.Ama şuna inanıyoruz Partimiz hakkında her türlü övgü de yergi de bu süreçten güçlenerek çıkmamızı sağlayacaktır.

HÜDA-PAR’ın Hizbullah konusunda tutumu nedir?

- Partimiz 19 Aralık 2012 yılında yasal ve anayasal süreçlerini tamamlayarak kurulmuştur.Bu güne kadar yargısal denetimlere açık , şeffaf , ilkeli ve yapıcı muhalefet anlayışı siyaset yapmıştır. Bu güne kadar merkez ve taşra teşkilatlarında görev alan hiç bir partilimiz hakkında siyasal faaliyetleri nedeniyle bir soruşturma ve dava açılmamıştır.Dolayısıyla partimizin siyaset yapma tarzı ortada iken partimizi başka yönlere çekilmesinin hiç bir tutarlı bulunmamaktadır.

HDP’den yerel seçimler de dahil olmak uzun bir süredir kapalı kapılar ardından destek alan CHP, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP’ye olan diyet borcunu ‘bakanlık verilebilir’ sözleriyle taçlandırmıştı. HDP’nin yani PKK’nın tepki görmeyip HÜDA-PAR’ın hedef haline gelmesi konusundaki fikirleriniz nelerdir?

- Ortada resmen bir illüzyon ve tiyatral bir durumla karşı karşıyayız.CHP , partimiz üzerinden bir yerlere selam çakmaktadır.Cesaret edemediği ve kamuoyuna izah edemeyeceği politikalarını bize yönelik iftira ve yalanlar üzerinden meşrulaştırmaya çalışmaktadır.Ancak milletimiz bu kirli siyasetin farkındadır. Millet ve memleket adına projeleri olmayanların başvurdukları ucuz yöntemlerden vazgeçmeleri herkesin hayrına olacaktır.

Mansur Yavaş’ın ağabeyi kaza yaptı Tokat'ta jandarmanın ihbar üzerine gittiği evde patlama! İsrailli Bakana 4 fotoğrafla tokat gibi yanıt!
Sonraki Haber