Hem lezzetli hem de çok faydalı! Kayısı nedir, nerede yetişir? Kayısı çayı yapılır mı? Kayısı faydaları nelerdir, yan etkileri var mı? Kuru kayısı neye iyi gelir?

Kabızlık sorunu olanlar dikkat! Bu besin tam size göre. Vücuda faydaları saymakla bitmeyen kayısı nedir? Kayısı nerede yetişir? Kuru kayısı faydalı mı? Kayısı çayı yapılır mı? Kayısı çayı ne için kullanılır? İşte kayısı ve kayısının faydaları hakkında merak edilenler...

Malatya anavatanı olan kayısı hem lezzeti hem de sağlık üzerinde oluşturduğu etki ile mutfakların baştacıdır. Kayısı nasıl ve nerede yetişir? Ülkemizde kayısı ihracatı yapılıyor mu? Kayısı faydalı mı? Kayısı çayı nasıl demlenir?

KAYISI NEDİR, NEREDE YETİŞİR?

Kayısı, Rosaceae familyasından Prunus cinsine ait bir meyvedir. Güney ve Orta Asya'ya özgüdür, ancak günümüzde dünyanın birçok yerinde yetiştirilmektedir. Kayısı, sarı veya turuncu renkte, oval veya yuvarlak bir meyvedir. İçinde sert bir çekirdek bulunur.

Survivor All Star'da gecenin kazananı kim oldu? İşte yeni fragman Akaryakıtta tek fiyat dönemi başladı, fiyatlar güncellendi! Cinsellik paylaşımları yapan fenomene yarım milyondan fazla ceza! Motokurye Ata Emre Akman'ın katilinin ifadesi pes dedirtti! Wilfried Zaha'nın yeni takımı belli oldu! İşte Galatasaray'ın kazancı Galatasaray - Fenerbahçe derbisi dünyanın en iyileri arasına girdi