Hekimoğlu İsmail Kimdir? Ömer Okçu Neden Öldü? İşte Hekimoğlu İsmail'in biyografisi

Hekimoğlu İsmail olarak bilinen yazar Ömer Okçu hayatını kaybetti. Minyeli Abdullah ve Maznun gibi çok satan kitapların yazarı olan Ömer Okçu rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi görüyordu. Peki Hekimoğlu İsmail kimdir, kaç yaşında? İşte Hekimoğlu İsmail hakkında bilgiler...

Hekimoğlu İsmail kimdir, kaç yaşında? Minyeli Abdullah ve Maznun gibi çok satan kitapların yazarı olan Ömer Okçu, Hekimoğlu İsmail takma adını kullanıyordu. Bu isim dedesine aittir. Peki Hekimoğlu İsmail neden öldü?

HEKİMOĞLU İSMAİL KİMDİR?

3 Şubat 2002'de Eyüp Sultan Camii'nde geçirdiği beyin kanaması sonrası hastaneye kaldırılan Hekimoğlu İsmail'in vücudunun sol tarafı felç kalmıştır. Doktorların yüzde 5 yaşama şansı verdiği Ömer Okçu hayata tutunmuştu.

10 Haziran 2009'da mide ve bağırsak rahatsızlığı geçiren Hekimoğlu İsmail yeni bir ameliyat geçirmişti.

Hekimoğlu İsmail ismiyle anılan Ömer Okçu'nun 40'tan fazla eseri vardır.

Minyeli Abdullah romanını 1967'te yazmış ve bu eser ile tanınmıştır. Gazeteciliğe haftalık İttihad gazetesi ile başlayıp 5 yıl Yeni Asya Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan ve 1975'te Sur dergisini çıkaran Okçu, Türdav'ın ve Timaş'ın kurucuları arasındadır. Birçok dergi ve gazetede yazılar yazan Hekimoğlu'nun 40'tan fazla eseri olup, yurt içi ve yurt dışında yüzlerce konferans vermiştir. Kendisine Harran Üniversitesi tarafından "Edebiyat Doktoru" unvanı verilmiştir.

Yazıları sebebiyle 1950'den itibaren çeşitli zamanlarda hakkında davalar açılmış, gözaltına alınmış, birkaç kere DGM'ye çıkarılmış, 163. maddeden yargılanmış, 1992'de de Zaman'daki "Demek ki öyle..." başlıklı yazısı sebebi ile TCK’nın 159. maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle 1 sene mahkûmiyet cezası alıp, 72 gün hapis yatmıştır. Askerlik hayatında başladığı kep giyme alışkanlığını bırakmayarak çoğunlukla kepiyle görüntülenen yazar, 1988'de başladığı Zaman Gazetesi'ndeki köşe yazarlığını uzun yıllar sürdürmüştür.

Netanyahu'dan saldırı açıklaması! Sözde esirler için düzenlemiş! İddialar sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan KDV açıklaması! Borsa rekor tazeledi! İşte günün en çok kazandıran hisseleri...
Sonraki Haber