Hedef Kızılelma belgeseli yayımlandı! Bayraktar ailesi Şırnak'ta yaşadıklarını anlattı: Bırakma noktasına geldik

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı olan Bayraktar Kızılelma'nın geliştirilme aşamaları ve Baykar'ın yolculuğunu anlatan Hedef Kızılelma belgeselinin ilk bölümü yayınlandı. Belgeselde en dikkat çeken konu ise terör örgütünün uzaktan kumandalı el yapımı bombalarının şifresini Selçuk Bayraktar'ın çözmesi oldu. Askeri yetersizliğin ortaya çıkmaması için patlayıcılara el konulması Özdemir Bayraktar'ı bırakma noktasına getirdi. İşte dikkat çeken o konu...

Hedef Kızılelma belgeselinin ilk bölümü yayımlandı. Belgeselde en dikkat çeken konu ise Bayraktar ailesinin Şırnak'ta yaşadığı olay oldu. 

Bayraktar ailesi Şırnak'ta Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı olan Bayraktar Kızılelma'nın testlerine devam ederken, asker uzaktan kumandalı el yapımı mayın ele geçiriyor ve Bayraktar ailesinden destek isteniyor. 

Ele geçirilen cihazı belgeselde anlatan Haluk Bayraktar, "Biz o cihazı bir açıp baktık. Adamlar bayağı şifreli, ileri teknoloji kriptolu bir cihaz geliştirmişler ve TSK'nın kullandığı jammer cihazları da o frekansları bastırmıyor. İsmini de TOL QAZI diye koymuşlar" diyor.

ŞİFREYİ SELÇUK BAYRAKTAR ÇÖZÜYOR 

Belgeselde el yapımı bombanın şifre göndererek çalıştığını anlatan Selçuk Bayraktar ise, "Gece 4 mü 5 mi odalara çekildik. Sabaha karşı fonksiyonu çözdüm, bağlantıyı kurdum. Sonraki gün hemen elimizdeki elektroniklerle teröristlerden ele geçirilen vericilere bağlayarak bütün o cihazların şifrelerini gökyüzüne yollayan bir sistem yaptık." diyor.

Kurulan cihazlarla askerler hiç hareket halinde değilken çalıştırılıp mayınların patladığını belirten Haluk Bayraktar, "Eğer onu biz patlatmamış olsak belki oradan geçen asker patlatılacaktı" ifadelerini kullanıyor.

ÖZDEMİR BAYRAKTAR BIRAKMA NOKTASINA GELDİ

Fakat bu tarihi başarı çok uzun sürmüyor. Haluk Bayraktar o gün yaşananları şöyle anlatıyor:

Ortalık ayağa kaltı, niye ayağa kalktı? Bu cihazları bir yıl önce ele geçirmişler. Kimse bir şey yapmamış, rafta duruyor. Bizim bunu çözüyor olmamız bazılarının bu konuda nasıl gevşek davrandığını açığa çıkaracağı için...

Daha sonra bu cihazları bizden aldılar. Bunu yaşaması babamı şoke etti. Kendini çok sorguladı. Bırakma noktasına geldi. Yani düşünün askerin şehit oluyor. Askeri şehit eden teröristlerden ele geçirdiğin cihazların şifresini kırıyorsun ve onu kırdıktan sonra bunları her yere yayıp o mayınları kimse yokken patlatıp engelleme şansın var. Ve bu durduruluyor. Babamın kilometre taşlarından bir tanesi budur yani. Çok morali bozuldu." şeklinde anlattı.

//

 
 
1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? İşte ilçe ilçe güzergahlar... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs açıklaması O bölgede yaşayanlar dikkat! Çok kuvvetli geliyor...
Sonraki Haber