HDP kapatılırsa kurulacak yeni partinin adı ne olacak?

HDP'nin kapatma davası devam ederken, Kürt asıllı seçmenleri hedefleyen yeni bir partinin kurulması için ilk adımlar atıldı. HDP'den istifa edeceğini açıklayan Ayhan Bilgen'in kuracağı yeni oluşumun ismi de yavaş yavaş netleşiyor...

HDP'de üç dönem milletvekilliği ve bir dönem belediye başkanlığı yapan Ayhan Bilgen, bir iki gün içerisinde partisinden istifa edeceğini duyurdu. 

Bilgen muhafazakar Kürt seçmenin bir parti arayışında olduğunu söylese de yeni partinin HDP'nin kapatılması halinde alternatif bir oluşum olarak kurulmak istendiği kulislerde konuşuluyor.

Bu konuda Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan'dan da yeni bilgiler geldi.

"Ayhan Bilgen, adını ne koyacak?" başlığını taşıyan yazısında Pehlivan şu ifadeleri kullandı;

"Biliyorsunuz, eski HDP milletvekili ve eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen partisinden istifa edeceğini söyledi. Haliyle akıllardaki sorulardan biri de şuydu: Bilgen de yeni bir parti mi kuracaktı? 

Habertürk’ten Muharrem Sarıkaya’nın bu yöndeki sorusuna şöyle yanıt verdi: 

“Bizimki bir siyasal arayış, platform ve hareket. Partiye dönüşüp dönüşmeyeceği toplumsal taleple ilgilidir.” 

Peki, şimdilik bir “hareket” olan bu siyasi çıkışın adı neydi? 

Duydum ki Ayhan Bilgen’in masasında ağırlık kazanan üç isim var. 
Onlar ise şöyle: Sosyal Adalet Hareketi, Demokrasi Hareketi, Sessiz Çoğunluk Hareketi... 

Bilgen’in ekibiyle birlikte karar vereceği ve ihtimal ki partiye evrilecek bu siyasi hareketin ismi ne olacak, çok yakında göreceğiz. "

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

Arda Güler Cadiz maçına ilk 11'de başlayacak Acun Ilıcalı'nın acı günü! Amcası hayatını kaybetti Erdoğan'dan Özgür Özel görüşmesiyle ilgili ilk açıklama
Sonraki Haber