HDK Kurulu'ndaki kirli pazarlık ifşa oldu: İstanbul'da Esenyurt gibi 3 bölgede kanton ilan edilecek!

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldığı HDK Genel Kurulu'ndaki kirli pazarlık ortaya çıktı. Aydınlık'ın haberine göre HDK 12. Genel Kurulu'nda "İstanbul'da Esenyurt gibi 3 bölgede kanton ilan edilecek, yani özerk bölge." kararı alındı. İşte kirli pazarlığın detayları...

HDP/PKK, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararını 29 Ocak'ta yapılan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Genel Kurulu'nun basına kapalı oturumunda aldı.

HDP, şart olarak bakanlık ile özerklik istedi. Önce terör örgütü PKK'dan olumlu mesajlar geldi. Ardından HDP, 20 Mart'ta Kılıçdaroğlu ile görüştü, 28 Nisan'da desteğini ilan etti.

KİRLİ PAZARLIK İFŞA OLDU

Kirli pazarlığın tüm detayları ortaya çıktı.

Pazarlık maddelerindeki 'özerklik' detayı dikkat çekti.

Buna göre; Türkiye'de güçlü olunan bölgelerde özerklik ilan edilecek. Suriye'nin kuzeyinde federasyon, Doğu ve Güneydoğu illerinde özyönetim, İstanbul'da da Esenyurt, Kanarya ve Esentepe'de kanton ilan edilecek.

İŞTE O DÖRT MADDE

Aydınlık'ın haberine göre HDK'nın 12. Genel Kurulu'nda şu 4 karar alındı:

  • HDP kontenjanından 1 veya 2 kişi bakan yapılacak. Tepki çekmemek için bu isimler daha az bilinen HDP'liler arasından seçilecek.

  • Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak, Figen Yüksekdağ, Leyla Güven gibi isimler yeniden yargılanacak ve serbest kalmaları sağlanacak.

  • Türkiye'de güçlü olunan bölgelerde özerklik ilan edilecek. Suriye'nin kuzeyinde federasyon, Doğu ve Güneydoğu illerinde özyönetim, İstanbul'da da Esenyurt, Kanarya ve Esentepe'de kanton ilan edilecek.

  • Aday olursa Kemal Kılıçdaroğlu desteklenecek. Kılıçdaroğlu aday olmazsa, bu karar ilgili adaya göre gözden geçirilecek.

Korhan Berzeg’i arama çalışmalarında yeni gelişme! Acun Ilıcalı açıkladı: Kırmızı takımdan mavi takıma transfer! Borsa günü düşüşle tamamladı! İşte en çok işlem gören hisseler...
Sonraki Haber