Hazırlık öğrencileri KYK bursu alabilir mi?

KYK burs başvurularının başlamasıyla birlikte hazırlık öğrencileri burs alabilir mi sorusu gündeme geldi. İşte detaylar…

2022-2023 eğitim öğretim yılı için KYK burs başvuruları resmen başladı. Öğrencilerin üniversite eğitimlerine destek olmak amacıyla burs ve kredi başvuruları e-Devlet sistemi üzerinden alınacak. Bakan Kasapoğlu son dakika açıklamasını GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvurularının başladığını kamuoyu ile paylaştı.

Hazırlık Öğrencileri KYK Bursu Alabilir mi?

Kredi ve Yurtlar Kurumu burs yönetmeliği uyarınca bir üniversite öğrencisi en fazla üniversite programının normal senesi kadar burs alabilmektedir. Kazandığınız bölüm hazırlık sınıfı + 4 yılsa en fazla 5 yıl KYK bursu alabilmektesiniz.

Hazırlık sınıfında burs başvurusu yapmanız durumunda maddi durumunuz burs almaya elverişliyse burs alabilirsiniz. KYK burs ve öğrenim kredisi başvuruları her yıl Ekim ya da Kasım ayında başlamaktadır.

Lisans öğrencileri, İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, (intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez). Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri, (hazırlık sınıfında burs verilmez)

4 Mayıs 2024 Cumartesi TJK at yarışı programı açıklandı! Yaza girerken final yapan diziler hangileri? 3 Mayıs 2024 Cuma TJK at yarışı sonuçları açıklandı!
Sonraki Haber