Hayatı yeraltı dünyasında geçen Sedat Peker'i aklama çabası: 'Temiz toplum savaşçısı' algısı yaratıyorlar

Hayatı yeraltı dünyasında geçe ve yıllarca kirli işleri nedeniyle cezaevinde yatan Sedat Peker'i 'Temiz toplum savaşçısı' gibi gösterme çabaları tepki çekti. Gazeteci Uğur Dündar, toplumun üzerinde Peker ile ilgili böyle bir algının olduğunu savundu. Dündar'a en dikkat çeken tepki de Fatih Portakal'dan geldi.

Kirli işler nedeniyle yıllarca cezaevinde yatan organize suç örgütü lideri Sedat Peker'i sosyal medyada yaptığı paylaşımlarının ardından 'temiz toplum savcısı' gibi gösterme girişimleri başladı. Gazeteci Uğur Dündar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda toplumun Peker'i 'Temiz toplum savaşçısı' olarak gördüğünü iddia etti.

Uğur Dündar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda hayatının suç örgütü ve baronlarla mücadele etmekle geçtiğini belirterek şu ifadeleri kulladı:

"Hayatım mafyalar, suç örgütleri, hırsızlar, hortumcular, uyuşturucu baronlarıyla mücadele etmekle geçti. Sedat Peker hakkında da haber yaptım. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki artık halk,onu bir suç örgütü lideri olarak değil, temiz toplum savaşçısı olarak görüyor."

SEDAT PEKER TEŞEKKÜR ETTİ

Son olarak Birleşik Arap Emirlikleri'nde firari olan Sedat Peker ise Uğur Dündar'a teşekkür etti. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Peker 'gerçek mafyayı tüm dünyaya göstereceğini' savunarak şunları söyledi:

"Kıymetli büyüğüm Uğur Ağabey, bu güzel sözleri sizden duymak bana şeref. Ancak ben insanın olduğu her yerin kirli olacağına inanırım (bu yaşıma kadar gördüklerimden dolayı). Ben bir söz verdim, gerçek mafyaların kim olduğunu tüm dünyaya göstereceğim.

Beni küçültmek istediler. Onları öyle bir küçülteceğim ki hepsini kibrit kutusunun içine sokacağım. Unutmadan, şahsımla ilgili sözleriniz için sizi eleştirenler sadece sahte hesaplar ve troller."

FATİH PORTAKAL TEPKİ GÖSTERDİ

Gazeteci Uğur Dündar'ın Sedat Pekeri aklama çabasına Fatih Portakal'dan sert tepki geldi. Peker'in daha önce yaptığı paylaşımların 'menfaat çatışmasından' kaynaklandığına dikkat çekerek "Aralarında menfaat çatışması başlamasaydı bu araştırılmayan rezil iddiaları duyacak mıydık? Hayır! Her şeyin bir nedeni var. Dün susmuştu, bugün konuşuyor, yarın da susabilir" dedi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Tokat'taki depreme ilişkin açıklama 18 Nisan 2024 Perşembe TJK at yarışı saatleri açıklandı! Türkiye gece yarısı beşik gibi sallandı! Tokat'ta bir deprem daha!
Sonraki Haber