Hatay'da 'Cennetten bir kare' sözleriyle reklamı yapılan Rönesans Rezidans neden yıkıldı? Yapılan incelemeyle her şey ortaya çıktı!

Hatay'da yüzlerce kişinin ölümüne neden olan ve 'Cennetten bir kare' sözleriyle reklamı yapılan Rönesans Rezidans'ın neden yıkıldığı yapılan incelemeyle ortaya çıktı.

6 Şubat sabahında Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremden en çok etkilenen illerden biri Hatay oldu. Hatay'da yüzlerce kişiye mezar olan ve yıkımı gündem olan Rönesans Rezidans'ın neden yıkıldığı yapılan incelemeyle ortaya çıktı.

11 ilde yıkıma neden olan depremler sonrası bölgeye gidip inceleme yapan KTÜ Yapı İşleri Daire Başkanlığı'ndan bilim insanları, sahadaki gözlem ve tespitlerini rapora dönüştürdü. Ekipte bulunan KTÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık ile KTÜ Heyelan Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Ersoy, Hamazizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Kahramanmaraş Depremleri ve Trabzon İçin Deprem Riski ve Alınması Gereken Önlemler’ konulu konferansta konuştu.

Türkiye'nin İsrail kararı sonrası Tel Aviv yönetimi harekete geçti! CarrefourSA'dan Anneler Günü'ne özel indirimler! Meteoroloji'den 15 il için sarı kodlu uyarı geldi! Tedbirinizi alın... COVID-19 aşısıyla ilgili endişelendiren açıklama! Survivor All Star'da heyecan ve eğlence bir arada! Koç'un oğlu mağlubiyet sonrası çıldırdı! Oyuncuların üzerine yürüdü