Hassas Bağırsak Sendromu Nedir? Nedenleri, Belirtileri, Tedavisi, Testi

Hassas Bağırsak Sendromunun Nedenleri Nelerdir?

Hassas bağırsak sendromunun nedenleri tam olarak bilinmese de belli başlı bazı tetikleyiciler üzerinde durulmaktadır. Hassas bağırsak sendromunun başlıca nedenleri şu şekildedir:

· Bağırsak kaslarındaki anormal kasılmalar bu sendroma neden olabilir. Bağırsakların duvarlarının içinde yiyeceklerin geçmesi için çeşitli kas katmanları bulunur. Bu sürecin normalden daha uzun sürmesi gibi nedenlerin sonucunda gaz, şişkinlik ve ishale gibi sonuçlar görülür. Kasılmalar zayıf bir şekilde gerçekleştiğinde ise yiyecek geçişinin yavaşlaması nedeniyle sert ve kuru dışkılama meydana gelir.

· Sinir sistemi anormallikleri hassas bağırsak sendromunu tetikleyen bir diğer nedendir. Bu anormallikler, karnın gaz veya dışkıya bağlı olarak gerildiği durumlarda kişiye büyük bir rahatsızlık yaşatır. Beyin ve bağırsaklar arasında bulunan ve az hissedilen sinyallerin sindirim sürecine çeşitli etkileri bulunur. Bu tepkiler son derece yüksektir. Bu nedenle kişi ağrı, ishal veya kabızlık gibi sorunlar yaşar.

· Bağırsakların iltihaplanması, ağrı ve ishal gibi sağlık sorunlarının yaşanmasına neden olur.

· Ağır enfeksiyon yüzünden bakteri ve virüs kaynaklı hassas bağırsak sorunu gözlemlenebilir. Bu durumun ortaya çıkmasının nedenlerinden biri de bağırsakta bulunan bakterilerin flora dengesini bozmasıdır.

· Bağırsak içinde bulunan çeşitli yararlı bakteriler de hassas bağırsak sendromunun tetiklenmesini sağlayabilir. Bu yararlı bakteriler mikroflora içinde bozulmaya sebebiyet verir.

Baba Vanga'nın 2024 kehanetleri gerçek olmaya başladı! Akaryakıtta tek fiyat dönemi başladı, fiyatlar güncellendi! Demirtaş'ın, Figen Yüksekdağ'ın ve Ahmet Türk'ün cezası belli oldu! Güzel oyuncu Hande Erçel güzelliği ve kırmızı elbisesi ile büyüledi... Toz taşınımı, kuvvetli sağanak ve yükseklerde kar erimesine dikkat! Altın haftanın son işlem gününe nasıl başladı?