Hasan Sabbah kimdir? Nasıl öldü?

Hasan Sabbah kimdir? Nasıl öldü? Büuük Selçuklu'nun düşmanı olan Hasan Sabbah'ın hayatı ve nasıl öldüğü merak edilmeye başlandı. Sizler için araştırdık. Hasan Sabbah kimdir? Nasıl öldü?

Hasan Sabbah kimdir? Nasıl öldü? Büyük Selçuklu'nun düşmanı olarak da bilinen Hasan Sabbah'ın hayatını sizler için araştırdık. Doğum tarihi bilinmemekle birlikte görev süresinin 4 Eylül 1090 - 23 Mayıs 1124 arasında olduğu biliniyor.

Hasan Sabbah Kimdir?

Hasan Sabbah hem Nizârî Isma'ili devletinin hem de "süikastçiler" olarak anılan Haşhaşîlere bağlı fidā'iler askerî grubunun kurucusuydu. 

Tasavvufî (Şia-î Bâtınîyye) İslâmî ekole dayalı Alevîlerin Câferîlik diye bilinen meşhur mektebinden biraz farklı olarak On İki İmamlar'dan olan İmam Cafer Sâdık'ın küçük oğludur ve büyük oğlu olan İmam Musa Kâzım'ın küçük kardeşi olan İsmâil'e ithafen adlanan İsmâîlik mektebine dayanan üst düzey dini bilgi birikimine ve otoriter bir liderlik karakterine sahip olduğu bilinen Hasan Sabbah kurduğu tarikatın suikaste dayanan farklı askeri taktikleri ve 35 yıl boyunca dışına çıkmadan yaşadığı Alamut Kalesi ile tanınmaktadır.

19 Mayıs neden kutlanıyor? 19 Mayıs anlam ve önemi... En güzel 19 Mayıs sözleri! Atatürk'ün 19 Mayıs ile ilgili sözleri En güzel 19 Mayıs resmi ve kurumsal mesajları! 19 Mayıs ile ilgili şiirler! 2,3,4 kıtalık 19 Mayıs şiirleri! 19 Mayıs sözleri! En güzel 19 Mayıs pano yazıları! İmamoğlu, uçak kiralayıp 45 gazeteciyi Roma'ya götürdü!