Hane başına 4 bin TL yardım parası verilecek! İşte başvuru şartları...

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkımlara sebep olan depremin ardından, depremzedelere maddi destek devletten geldi. Bu çerçevede, hane başına aylık 4 bin TL nakit yardım yapılacak. İşte detaylar...

Kahramanmaraş merkezli deprem tüm Türkiye’de büyük bir yıkıma neden oldu. Diğer taraftan binlerce vatandaş hayatını kaybetti.

Devlet deprem bölgesinde olan vatandaşlar için yardım başlattı. Bu çerçevede hane başına 4 bin TL destek verileceğini açıkladı. Diğer taraftan, aile başına yapılacak 4 bin TL’lik yardımın müracaat ve başvuru şartları da belli oldu.

4 BİN TL NAKİT YARDIM BAŞVURU KAPSAMI VE ŞARTLARI NELER?

Devletten yapılan duyuruya göre deprem nedeniyle işini kaybeden ya da iş yeri kapanan vatandaşlara işsizlik maaşı ya da kısa çalışma ödeneği alamamaları durumunda günlük 133,44 TL nakdi yardım verileceği bildirildi.

Bu yardımdan, kısa çalışma ödeneğinden yararlanmayan ve işsizlik maaşı alamayan kişiler yararlanacak.

Tüm bunlara ek olarak devlet, bölgede işsiz kalan vatandaşlara işsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneği de sağlıyor. Normal şartlarda 5 Mart'ta yapılması gereken Şubat ayı işsizlik maaşı ödemeleri deprem bölgelerinde öne çekildi. Depremden etkilenen 11 ilde ödemeler 28 Şubat tarihinde yapılacak.

BAHÇELİ ÜZERİNDEN ERDOĞAN’I TASFİYE PLANI! İletişim Başkanlığı uyardı! O iddia doğru değil İSO: Sanayide işgücü yerinde sayıyor erken emeklilik zarar veriyor
Sonraki Haber