Gebelikte düşük riskini azaltmak için bunlara mutlaka dikkat edin!

Anne adaylarında fizyolojik ve psikolojik pek çok değişikliğe sebep olan hamilelikte düşük riskine dikkat edilmelidir. Anne adaylarının da en büyük endişe kaynağı olan düşüğe dair açıklamalarda bulunan Dr. Öğr. Üyesi İpek Ada Alver, düşük riskini azaltacak önerilerde bulundu.

DÜŞÜKLERİN EN BÜYÜK SEBEBİ GEBELİKTE YAŞANAN ENFEKSİYONLAR

Anne adayını fizyolojik ve psikolojik olarak pek çok değişime sürükleyen gebelikte enfeksiyonlar dikkat edilmesi gereken en önemli konular arasındadır. Uzmanlar, gebeliğe hazırlık sürecinden 2-3 ay öncesinde başlayan enfeksiyon takibinin gebelik boyunca devam etmesini öneriyor. Gebelikte enfeksiyonun yol açabileceği problemler ve dikkat edilmesi gereken noktalara değinen Mikrobiyolog Dr. Öğr. Üyesi İpek Ada Alver, gebelik takibi sürecinde kan grubu, pelvik USG, tam idrar ve kan tahlili, rutin biyokimya ve pıhtılaşma faktörlerinin yanında izlenmesi gereken enfeksiyona dayalı takip olan TORCH (Toxoplasma, Kızamıkçık, Sitomegalovirüs, Herpes) testinin muhakkak yapılması gerektiğini söyledi.  Gebelikte yaşanacak herhangi bir enfeksiyon durumunun anne ve bebeğin sağlığını olumsuz yönde etkileyerek, düşüklere sebep olacağını ifade etti.

Gram altın düşüyor! İşte 8 Mayıs 2024 güncel altın fiyatları Mevduat faizlerinde rekor! En yüksek faizi hangi banka veriyor? Euro düşüşte, dolar direniyor! İşte 8 Mayıs 2024 güncel döviz kurları Akaryakıta çifte indirim! Pompaya yansıdı Ünlü şarkıcı Kalben gözaltına alındı! Emekli promosyonları yükselecek mi?