Hakeme kafa atan futbolcu... "Burnumun dibine gelip kırmızı kart çıkarttı, tamamen refleksti"

Ordu'nun Ünye ilçesinde amatör futbol maçında kendisine kırmızı kart gösteren hakeme kafa atan Ünye 1957 Spor Kulübü futbolcusu Sefa Demir, "Doğru bir hareket değildi. Öncelikle beni yetiştiren ailemden, hocalarımdan, Ünyespor’dan, Ünyespor taraftarından özür diliyorum. Kulübümüzün ve halkımızın adını böyle kötü bir olayla duyulmasını istemezdim” dedi.

This browser does not support the video element.

Ünye ilçesinde Bölgesel Amatör Lig'i (BAL) 2'nci Bölge 2'nci Grup'ta Ünye 1957 Spor ile Eynesil Belediyespor dün karşılaştı. Dünkü maçta kırmızı kart görünce sinirlenip hakeme kafa atan ve kulüple ilişiği kesilen amatör futbolcu Sefa Demir, bugün özür diledi.

"HAKEM BURNUMUN DİBİNE KADAR GİRDİ"

Sefa Demir, yaşananlarla ilgili DHA’ya açıklamalarda bulundu. Hakemin kim olduğu önemsiz bir şekilde gözüne kestirdiği oyuncuya kırmızı kart vereceğinin belli olduğunu ifade eden Demir,

“Üzücü bir olay yaşandı. Görüntülerde sadece benim olayım var ama maçın başından itibaren izlenirse hem rakip takım hem hakemin hataları vardı. Tabii ki yaptığım hareket doğru değil. Bana yakışmayan hareket. Ben hayatımda kırmızı kart görmemiş bir insanım. Kulübe olarak kararlara itiraz ettik. Herhangi bir küfür, her hangi bir taşkınlık yoktu. Videolarda bunlar da var. Daha sonra siz görürsünüz şeklinde bir hareket yaptı yan hakem. Orta hakem sahanın diğer tarafındaydı. Bizim yanımıza geldiğinde hakem, yardımcı hakemle görüştüler. Kulübeye baktı. Kim olduğu önemli değil, gözüne kestirdiği birine kırmızı kart vereceği belliydi. Bize ondan önce de kırmızı kart verdi. Normalde hiçbir hakemin yapmayacağı şekilde hem sahanın dışına çıktı, hem benle burun buruna geldi. Normal şartlarda hakemler futbolcuyu yanına yaklaştırmaz. Arasında mesafe olması gerekir” diye konuştu.

"OLAY TAMAMEN BİR ANLIK REFLEKSTİ"

Olayın bir anlık refleks olduğunu belirten Demir, “Biz liderliğe oynayan takımız ve maçta mağlubuz. Moralimiz bozulmuş, uzatmalardayız. Burnumun dibine gelip kırmızı kart çıkarttı. Orada ani bir refleks oldu. Bu kesinlikle doğru değil. Benim yetiştirildiğim kültüre, aileme, futbolcu arkadaşlarıma, kulüp yöneticilerime, hocalarıma karşı yanlıştı. Beni hiç kimse böyle yetiştirmedi. Olay tamamen bir anlık refleksti” şeklide konuştu.

'GAZİANTEPSPOR ÇOK İYİ, KESİN KÜME DÜŞER!' Süper Lig'de 36. haftanın VAR kayıtları açıklandı! Secdeye kapanan Cristiano Ronaldo, Müslüman mı oldu? Arda Güler meşhur gol sevincinin anlamını açıkladı! Milli sporcumuz Necmettin Erbakan Akyüz'e madalya tehdidi... Göztepeli taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasında kavga!