Güneş tutulması saat kaçta olacak 25 Ekim? Güneş tutulması Türkiye'de nereden görülecek?

Bu yıl ikinci ve aynı zamanda son güneş tutulması bugün (25 Ekim 2022 Salı) gerçekleşecek. Güneş tutulması, Türkiye dahil olmak üzere birçok Avrupa ülkesinden, Kuzeydoğu Afrika ve Batı Asya'nın bazı bölgelerinde görülebilecek. Bu çerçevede güneş tutulmasının saat kaçta gerçekleşeceği merak ediliyor. Peki, güneş tutulması saat kaçta olacak 25 Ekim? Güneş tutulması Türkiye'de nereden görülecek? Ayrıntılar haberimizde....

25 Ekim 2022 Salı günü gökyüzünde yılın son güneş tutulması gerçekleşecek. Vatandaşlar, yılın ikinci ve son güneş tutulmasının saat kaçta başlayacağını büyük bir heyecanla araştırıyor. Ay, güneşin önünden geçerek parçalı bir güneş tutulması meydana getirecek. Güneş , gözlemcilerin dünyanın neresinde bulunduklarına bağlı olarak hilal bir ay gibi görünecek. Peki, güneş tutulması saat kaçta olacak 25 Ekim? Güneş tutulması Türkiye'de nereden görülecek? Detaylar haberimizde.... 

GÜNEŞ TUTULMASI SAAT KAÇTA OLACAK?

Tutulma, Türkiye Saati İle 12.40 - 15.05 saatleri arasında gerçekleşecek. Maksimum evresi ise 13.50'de görülecek. Parçalı tutulma, Afrika, Asya, Avrupa ve Birleşik Krallık'ta Guernsey'de kuzey yarımkürede görülebilecek ve en uç noktasında kuzey kutbu ve Rusya'da olacak.

GÜNEŞ TUTULMASI TÜRKİYE'DEN GÖRÜLECEK Mİ?

Ay, güneşin önünden geçerek parçalı bir güneş tutulması meydana getirecek. Güneş , gözlemcilerin dünyanın neresinde bulunduklarına bağlı olarak hilal bir ay gibi görünecek.

Parçalı tutulma, Afrika, Asya, Avrupa ve Birleşik Krallık’ta Guernsey’de kuzey yarımkürede görülebilecek ve en uç noktasında kuzey kutbu ve Rusya’da olacak.

Güneş tutulması Türkiye’den de görülebilecek. Salı günü meydana gelecek güneş tutulması aralarında İstanbul da yer aldığı birçok şehirde yüzde 40 civarında görülecek.

25 Ekim’de merkezi tutulma noktası, güneşin %82’sinin tutulacağı kuzey kutbunun üzerinden geçecek. Rusya’dan güneşin %80’e kadarı tutulacak, bu oran Çin’de %70’e, Norveç’te %63’e ve Finlandiya’da %62’ye düşüyor.

Maduro'dan Türkiye duyurusu: Dostum Erdoğan'a selamımı iletiyorum! Türkiye’nin ilk nükleer güç santralinde çalışmalar devam ediyor! Kocaeli'de TEM'de beyaz eşya yüklü TIR yandı
Sonraki Haber