Güneş Tutulması Kaç Dakika Sürer? Güneş Tutulmasına Gözlüksüz Bakarsak Ne Olur?

Güneş Tutulması ne kadar sürer, Güneş tutulmasına gözlüksüz bakarsak ne olur soruları gündem oldu. 25 Ekim 2022 Salı günü Türkiye'den de izlenebilecek Günel Tutulması için geri sayım başladı. Merak edilen en önemli detay ise Güneş tutulmasına gözlüksüz bakılınca ne olduğu sorusu oldu. İşte Parçalı güneş tutulmasıyla ilgili detaylar...

25 Ekim Akrep Güneş Tutulması için artık geri sayım başladı. Dünyanın pek çok noktasından izlenebilecek tutulma Türkiye'den de gözlemlenebilecek. Ancak her yıl olduğu gibi Günel tutulmasına dair sorular da araştırılmaya başlandı. Güneş Tutulmasının kaç dakika süreceği konusu bir yana çıplak gözle izlenecek Güneş Tutulmasının nelere yol açacağı konusu da merak edildi.

GÜNEŞ TUTULMASI KAÇ DAKİKA SÜRER?

Güneş Tutulması 25 Ekim Salı günü saat12:40 ve 15:05 arası gerçekleşecek. Güneş Tutulmasının maksimum 13:50'ye kadar süreceği söyleniyor.

GÜNEŞ TUTULMASINA GÖZLÜKSÜZ BAKILIR MI?

Parçalı güneş tutulmasında Ay'ın Güneş diskini bütünüyle kapattığı bir kaç saniyelik anda çıplak gözle izlenebilir. Yine de tam tutulma anını çıplak gözle izlemek tümüyle güvenli değildir.

Güneş Tutulması Nereden Görülecek?

25 Ekim'de gerçekleşecek Parçalı Güneş tutulması Rusya'da güneşin %80'e kadarı tutulacak, bu oran Çin'de %70'e, Norveç'te %63'e ve Finlandiya'da %62'ye düşmektedir. Güneş tutulması Türkiye'den de görülebilecek.

Prof. Dr. Naci Görür "endişe ediyorum" diyerek uyardı! Ordu arama kurtarma çalışmalarına katılacak! Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 şüpheli tutuklandı
Sonraki Haber