Günde yarım milyon varil petrol tedarik edilecek! Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı faaliyete geçiyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nın bugün itibarıyla operasyona hazır hale geldiğini ve bu hafta içinde faaliyete geçeceğini bildirdi. Boru hattından günde yarım milyon varil petrol tedarik edebilmesi bekleniyor. İşte detaylar...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nın bugün itibarıyla operasyona hazır hale geldiğini ve bu hafta içinde faaliyete geçeceğini bildirdi.

Abu Dabi Uluslararası Petrol Fuarı ve Konferansı'nda konuşan Bayraktar, hattın Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ve ardından yaşanan sel felaketlerinden hasar gördüğünü anımsattı.

GÜNDE YARIM MİLYON VARİL PETROL TEDARİK EDİLECEK

Irak Türkiye Petrol Boru Hattı hakkında bilgi vererek, hattın bugün itibarıyla çalışmaya hazır hale getirildiğini belirten Bayraktar, şu değerlendirmede bulundu:

Bu hafta içinde, yeniden faaliyete geçtikten sonra küresel petrol piyasalarına gaz tarafı için yarım milyon varil tedarik edebilecek olan Irak-Türkiye boru hattını işletmeye başlayacağız.

Husumetlisini 3 yaşındaki torununun gözü önünde arabayla ezip öldürdü İşte Acun Ilıcalı'nın satın alacağı yeni takım! Fenerbahçe'de İsmail Kartal-Edin Dzeko krizi! Yaşananlar ortaya çıktı
Sonraki Haber