Gülen'in manevi oğlu Enes Kanter CIA Başkanı Burns ile aynı karede: 'FETÖ ile yakınlığını bilmiyorlar mı?'

FETÖ'nün manevi oğlu olarak bilinen Enes Kanter'in CIA başkanı William J. Burns ile çektirdiği fotoğraf sosyal medyada yer aldı. Hürriyet gazetesinden yazar Sedat Ergin yorumladı. Ergin, Hürriyet'teki köşe yazısında, "Şimdi kritik soruya gelelim. Burns ve Blinken, Kanter’in Gülen’le yakınlığını bilmiyorlar mı?" diye sordu.

Fethullah Gülen'in manevi oğlu olarak bilinen basketbolcu Enes Kanter, ABD Merkezî İstihbarat Teşkilatı Başkanı William Burns ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile fotoğraf çektirdi. 

ÖDÜL ALDI

ABD merkezli İnsan Hakları Vakfı ile Norveç merkezli Oslo Özgürlük Forumu Vaclav Havel Kreatif Muhalefet Ödülü’nü; Türkiye'de hakkında yakalama kararı çıkarılan FETÖ firarisi basketbolcu Enes Kanter'e verdi.

Enes Kanter geçen ay Cenevre Komisyonu'nun 2022 Uluslararası Cesaret Ödülü'nün ardından Uygurlar bahanesi ile bir ödül daha aldı.

 CIA BAŞKANIYLA GÖRÜŞMESİ TEPKİ ÇEKTİ

Enes Kanter, aldığı iki ödülün arasında ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatının (CIA) Direktörü William J. Burns ile de görüşmesi dikkat çekti.Görüşme sırasında çekilen bir fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşan Kanter, "Harika bir sohbet gerçekleştirdik. Arkadaşlığın için teşekkür ederim" ifadelerine yer verdi.

 

'KANTER İLE GÜLEN'İN YAKINLIĞINI BİLMİYORLAR MI?'

Gündeme oturan bu fotoğrafı Hürriyet gazetesi dış politika yazılarıyla öne çıkan yazar Sedat Ergin yorumladı. Ergin, Hürriyet'teki köşe yazısında, "Şimdi kritik soruya gelelim. Burns ve Blinken, Kanter’in Gülen’le yakınlığını bilmiyorlar mı?" diye sordu.

"Kanter’in Gülen’e yakınlığı bilindiği halde bu fotoğraflar çekildiyse o zaman vahim bir durumun söz konusu olduğunu kabullenmemiz gerekiyor" yazan Ergin, "Çünkü bu takdirde, karşımızdaki tablodan CIA Direktörü ve ABD Dışişleri Bakanı’nın, Gülen örgütü ile bu örgütün Pensilvanya’da yaşayan liderini meşrulaştırdıkları anlamı çıkar" değerlendirmesinde bulundu.

İşte Acun Ilıcalı'nın satın alacağı yeni takım! Fenerbahçe'de İsmail Kartal-Edin Dzeko krizi! Yaşananlar ortaya çıktı KANDİL İSTEDİ, DEM HAREKETE GEÇTİ, CHP DESTEK VERDİ! ASIL PLAN NE?
Sonraki Haber