Güçlü Al Veren Hisseler

Güçlü al sinyali veren hisseler, borsada yatırım yapanların yakından inceledikleri yatırım cinsidir. Hisse senedi, sermaye şirketlerince ortaklarına paylarını ve ortaklıklarını belgelemek adın verdikleri kıymetli evraklardır.

Bir şirketin eşdeğer parçalarından biri olarak da bilinen hisse senetleri, aynı zamanda bir mülkiyeti veya ortaklığı temsil etmektedir. Hisse senetlerinin standart bir getirileri olmadığından şirketin bilanço kazancına, yatırım kararlarına göre değerleri farklılık göstermektedir. Söz konusu hisse senetlerini ihraç etmek adına Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’dan izin almak zorundadır.

Hisse senedi çıkarabilecek kurumlar, anonim şirketler, sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketler ve özel kanunla kurulmuş kurumlardan ibarettir. Borsanın en çok işlem gören yatırım araçları olan hisse senetleri hem yatırımcı hem de şirketler için önem arz etmektedir.

Hisse Kağıdı Ne Demektir?

Mülkiyeti ya da ortaklığı temsil eden, sermaye şirketlerinin ortaklarına paylarını ve ortaklıklarını belgelemek adına verdikleri kıymetli evraklara hisse kağıdı denmektedir. Aynı zamanda bir şirketin anaparasının eşdeğer parçalarından biri olarak da belirtilir.

Güçlü Al Veren Hisseler

ALCAR: ALARKO CARRIER SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
ALKA: ALKİM KAĞIT SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
ALKIM: ALKİM ALKALİ KİMYA A.Ş
ARMDA: ARMADA BİLGİSAYAR SİSTEMLERİSANAYİ VE TİCARET A.Ş
BAKAB: BAK AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş
BARMA: BAREM AMBALAJ
BIZIM: BİZİM TOPTAN SATIŞ MAĞAZALARI A.Ş
BRISA: BRİSA BRIDGESTONE SABANCI LASTİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş
BRYAT: BORUSAN YATIRIM VE PAZARLAMA A.Ş
BURVA: BURÇELİK VANA SANAYİ VE TİCARET A.Ş
CEMAS: ÇEMAŞ DÖKÜM SANAYİ A.Ş
CIMSA: ÇİMSA ÇİMENTO SANAYİ VE TİCARET A.Ş
CONSE: CONSUS ENERJI
CRFSA: CARREFOURSA CARREFOUR SABANCI TİCARET MERKEZİ A.Ş
CUSAN: ÇUHADAROĞLU METAL SANAYİ VE PAZARLAMA A.Ş

Zuhal Topal'ın kızı Lina büyüdü! Annesinin boyuna yetişti... ABD'den Gazze açıklaması: İsrail savunmasız bırakılmıyor! Emine Erdoğan Nijerya ziyaretinden kareler paylaştı!
Sonraki Haber