GSM şirketleri, YÖK ile anlaşmaya vardı: O bölgelerde yaşayan üniversite öğrencilerine ve akademisyenlere bedava internet verilecek!

6 Şubat depreminin ardından en çok sıkıntı yaşanan alanlardan biri de eğitim oldu. Pek çok üniversite hibrit ya da tamamen uzaktan eğitime geçti. Bu nedenle internete duyulan ihtiyacı karşılamak için GSM şirketleri, bedava internet verme kararı aldı. İşte detaylar…

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremi nedeniyle pek çok insan hayatını kaybetti. Bu deprem neticesinde okullar, üniversiteler de zarar gördü. Deprem bölgesinde yaşamını sürdüren öğrencilerin eğitim gördükleri şehre dönmeleri noktasında da sıkıntılar oluştu. Öğrencilerin kaldığı yurtlara depremzedelerin yerleştirilmesi gibi nedenlerle birçok üniversite uzaktan ve hibrit eğitime geçti.

Uzaktan eğitim ile beraber internete duyulan ihtiyaç da arttı. Aynı zamanda öğrencilerin bağlantılarının kesilmeden eğitimlere katılabilmesi de önemli bir hal aldı. GSM operatörleri bu konularda çalışma başlattı. Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom öğrenciler ve akademisyenler için ücretsiz internet vereceğini duyurdu.

ÖĞRENCİLERİN VE AKADEMİSYENLERİN HATLARINA ÜCRETSİZ İNTERNET YÜKLENECEK

Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom tarafından alınan karara göre öğrenciler ve akademisyenlerin hatlarına ücretsiz internet yükleneceği belirtildi. Bunun için YÖK ile gerekli anlaşmalar sağlandı.

Yapılan anlaşma ile öğrencilerin eğitimden geri kalmaması, akademisyenlerin de öğrencileri ile sürekli bağlantıda olması hedefleniyor. Böylece interneti biten öğrenciler ve akademisyenler, GSM operatörleri tarafından sağlanan hakları yeniden kullanabilecek.

BEDAVA VERİLECEK İNTERNET MİKTARI 6 GB OLACAK

GSM operatörlerinin ne kadar internet vereceği de belli oldu. Buna göre verilecek internet miktarı 6 GB olacak. Verilen internet hakkı sadece eğitim amaçlı olarak kullanılacak. Uzaktan eğitimle canlı derse bağlanma ya da araştırma yapma gibi ihtiyaçlar, verilen internet hakları üzerinden karşılanacak.

Bedava internetten sadece deprem bölgesindeki öğrenciler yararlanacak. Aynı zamanda deprem bölgesinde görev yapan akademisyenler de bu haktan faydalanacak. Böylece okullar kapalı olsa dahi öğrenciler ve akademisyenler eğitim hayatından uzak kalmayacak. Akademisyenler yeni dönem için çalışmalarını sürdürebilecek.

Bedava internet, bazı kullanıcıların hatlarına yüklendi. Bazı kullanıcılar içinse yükleme işlemleri devam ediyor. Kısa sürede deprem bölgesindeki tüm öğrenci ve öğretmenler için bedava internet işlemlerinin tamamlanması bekleniyor.

Trump, Filistin'e destek veren öğrencilere saldırıyı övdü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özel bir araya geldi TCMB’den neoliberallere tokat gibi makale
Sonraki Haber