Gramı 9 bin lira olan maddeler çöpe atılıyor! Elektronik eşyalar ekonomiye kazandırılıyor!

Her yıl binlercesi çöpe atılan altın, paladyum, rodyum ve platin için Yozgat Bozok Teknopark harekete geçti. Değerli metalleri ayrıştıran Teknopark bünyesinde kurulan şirket bu maddelerin değerlerinin çok yüksek olduğunu söyledi. Prof. Dr. Orhan Hazer bu konu hakkındaki görüşlerini bildirdi....

Yozgat Bozok Teknopark bünyesinde kurulan şirkette, kullanım ömrünü tamamlamış elektronik eşyalarda bulunan altın, paladyum, rodyum ve platin gibi değerli metaller ayrıştırılıyor. Prof. Dr. Orhan Hazer," Normal süreçte bir ton toprak veya kayaçta 1-2 gram altın bile olması orada rezerv olduğunu gösterir. Elekronik atıkların tonunda 300 gramdan başlayıp kiloları bulan altın reservi olabiliyor. Sadece altın değil, diğer madenleri de elde edebiliyorsunuz. Altının gramı bin lira civarında işlem görürken, paladyumun gramı 1100, rodyumun gramı 9 bin lira civarında işlem görmektedir." dedi.

Akaryakıta indirim geldi! İşte güncel benzin, motorin, LPG fiyatları Ali Koç'tan rekor satış geliyor! Vedat Muriqi'nin rekoru tarih olacak Survivor All Star'da Yunus Emre için bir uyarı daha... Kerem Aktürkoğlu'nun bonservis bedeli belli oldu Altın tekrar düşüşe geçti! İşte 2 Mayıs 2024 güncel altın fiyatları Aston Villa evinde çöktü! Eski Hataysporlu'dan İngiltere'de hat-trick!