Google uyardı: Bu uygulamalar telefona zararlı yazılım bulaştırıyor!

Son gelişmeye göre, Google, popüler bir dizi uygulamayı yasaklayarak milyonlarca Android telefon kullanıcısını cihazlarından hemen silmeleri konusunda uyarıyor. Bu adımlar, güvenlik uzmanları Dr. Web tarafından yapılan bir araştırma sonucunda alındı. Araştırmaya göre, bu popüler uygulamalar telefonlara reklam yazılımları bulaştırarak ekranlarda istenmeyen sponsorlu mesajlarla dolduruyor.

Yüklenirken zararlı yazılımı getiren bu uygulamalar, siber suçlular için büyük karlar elde etmeye ve kullanıcıları tehlikeli kumar sitelerine ve yatırım dolandırıcılıklarına yönlendirmeye çalışıyor. Bu ciddi tehdidi önlemek için Google, hızlı bir şekilde harekete geçti.

A101 ucuza kablosuz Dyson muadili süpürge geliyor! Akaryakıta indirim geldi! İşte güncel benzin, motorin, LPG fiyatları Survivor All Star'da kıyasıya rekabet! All Star'da adaya kim veda etti BİM'den bebek bezleri ve temizlik ürünlerinde çılgın indirim! Eleme gecesi sonrası Survivor All Star'da dikkat çeken itiraflar... Prof. Dr. Naci Görür "endişeliyiz" dedi ve illeri sıraladı