Google, kimsenin aklına gelmeyecek bir özelliği kullanıma sundu! Sosyal medya platformlarında bulunan bir özellik, Gmail’e de geldi…

Google, kullanıcıların güvenliğini artırmak ve kolaylık sağlamak amacıyla yeni özellikler sunuyor. Bu özelliklerden biri yakın zamanda duyuruldu. Söz konusu özelliğin sosyal medya kullanıcılarına yabancı olmadığı anlaşıldı. İşte detaylar…

Google, kullanıcılarına avantaj sağlamak için pek çok yeni özellikler geliştiriyor. Bu özellikler sayesinde Google’nın sunduğu hizmetlerden yararlanmak daha avantajlı hale geliyor. Aynı zamanda yeni özelliklerin sağladığı ayrıcalıklara da ulaşmak mümkün oluyor.

Google’ın hem bireysel hem de iş amaçlı kullanımlara yönelik pek çok hizmeti bulunuyor. Bu hizmetlerden biri de Gmail olarak biliniyor. Gmail, pek çok kişi ve firmanın tercih ettiği mail sistemi olarak öne çıkıyor. İleti ve eklerin Gmail aracılığıyla gönderilmesi ve ilgili taraflara ulaştırılması mümkün oluyor. Tek bir Google hesabı üzerinden Google’ın tüm hizmetlerine ulaşmak mümkün oluyor.

GMAIL’E MAVİ TİK GELİYOR

Mavi tik son zamanlarda en fazla Twitter nedeniyle gündeme geliyor. Twitter’ın Elon Musk’a geçmesinden sonra mavi tikin ücretli olması, halen tartışılan konular arasında bulunuyor. Mavi tik, Instagram’da da bulunuyor.

Mavi tik uygulaması artık Gmail tarafından da kullanılacak. Google, bu uygulamanın güvenliği artırmak için yapılacağını duyurdu. Bu özellik sayesinde kimlik avı dolandırıcılıklarının önlenmesi planlanıyor. Google, şirketlerin, ünlülerin ve çeşitli kurumların iletilerini mavi tikli olarak gönderecek. Bu sayede kişiler; gelen iletilerin sahte mi gerçek mi olduğunu anlayacak.

GÜNCELLEME, GEÇEN SENE TEST EDİLDİ

Google, uzun zamandır mavi tik güncellemesini test ediyor. Bu güncellemeden sonra Eğer maili gönderen şirket, kimlik doğrulaması için gerekli işlemleri tamamladıysa şirket isminin yazdığı yerde bir mavi tik bulunacak.

Google “Mesaj İçin Marka Göstergeleri” teknolojisini geçen yıldan beri test ediyor. Yeni yapılacak güncelleme de bu kapsamda değerlendiriliyor. Mavi tik üzerine gelindiğinde şirketin kimlik doğrulama yaptığına dair bir bilgilendirme ekrana geliyor.

Böylece gönderenin gerçek mi yoksa dolandırıcı mı olduğu anlaşılıyor. Google, kurumsal doğrulamanın nasıl olacağı konusunda bir bilgilendirme yapmadı. Bunun için bir başvuru ekranı oluşturulması bekleniyor.

26 Nisan 2024 Cuma TJK at yarışı programı açıklandı! Gaziantep'te vatandaşları tedirgin etti! 25 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu!
Sonraki Haber