Göktaşı nedir? Göktaşı parçalarının değeri nedir? Göktaşı hangi illere düştü?

Göktaşı nedir? Geçtiğimiz günlerde birçok şehire göktaşı düştüğü iddia edildi. Düştüğü öne sürülen göktaşının videosu Twitter'da en çok konuşulan konular arasında yer aldı. Uzmanların cismin göktaşı olabileceğini açıkladı. Vatandaşlar düşen cismi aramaya başladı. Göktaşı'nın ne olduğunu parçalarının değerini ve hangi illere düştüğünü sizler için araştırdık. Peki, Göktaşı nedir? Göktaşı parçalarının değeri nedir? Göktaşı hangi illere düştü? Detaylar haberimizde...

Uzaydan, dünya atmosferine giren maddelere gök taşı denir. Dünya atmosferine bir senede binlerce (Yaklaşık 3-4 bin.) göktaşı girer. Ama gök taşları atmosfere girdiklerinde saniyede 10 – 70 kilometre arasında bir hıza sahiptirler. Bu hız ile atmosfere giren göktaşları sürtünmeden dolayı erimeye ve parçalanmaya başlar. Yere düşene kadar çoğu toz hâline gelir. Binlerce göktaşından sadece 500 kadar yere düşer ve gerçek boyutundan oldukça küçük bir hâlde olmaktadır.

Mevduat faizlerinde rekor! En yüksek faizi hangi banka veriyor? Gram altın düşüyor! İşte 8 Mayıs 2024 güncel altın fiyatları Euro düşüşte, dolar direniyor! İşte 8 Mayıs 2024 güncel döviz kurları Akaryakıta çifte indirim! Pompaya yansıdı Ünlü şarkıcı Kalben gözaltına alındı! Emekli promosyonları yükselecek mi?