Gmail şifremi unuttum! Gmail şifresi nasıl sıfırlanır? Gmail şifresi geri alma!

İnsanlar, günlük hayatında yaşadığı stresli ve yoğun zamanlarda farkında olmadan kimlik numarasından, seri numaralarına, banka kartı şifrelerinden, bilgisayar açılış şifrelerine kadar bir çok rakamsal değer içerisinde kayboluyor. Mail hesaplarımızın şifresini hatırlayamamamızda bu problemlerden biri. Peki, Gmail şifresini nasıl kırılır? Yeni şifre nasıl oluşturulur? Tüm detaylarıyla haberimizde...

En çok tercih edilen ve zamanının en yüksek mail saklama olanağını taşıyan gmail hesabınızın şifre sıfırlaması klasik sitelerden biraz farklı. Gmail şifresini hatırlamayanlar hesaba tekrar giriş yapabilmek amacıyla araştırmalar yapıyor. Peki, Gmail şifremi unuttum, ne yapmalıyım? Gmail şifresini nasıl kırılır? Yeni şifre nasıl oluşturulur? Tüm detaylarıyla haberimizde...

GMAİL ŞİFRE SIFIRLAMA İŞLEMLERİ

En çok tercih edilen ve zamanının en yüksek mail saklama olanağını taşıyan gmail hesabınızın şifre sıfırlaması da klasik sitelerden biraz farklı. Bu nedenle detayları ile açıklamak gerekirse; hesabınıza giriş sayfasındaki ilk adım olan mail adresinizi girdikten sonrasında gelen ekranda şifreniz istenecektir. Şifrenizi hatırlamadığınız için “şifrenizi mi unuttunuz?” ifadesine tıklıyoruz. Çıkan ekran size hatırladığınız son şifrenin girilmesini istiyor.

Biliyorsanız hesabınızı geri alma işlemine devam edebilirsiniz, bilmiyorsanız farklı bir soru yolunu tercih ederek, kayıtlı kurtarma seçenekleri içerisinde yer alan mail adresini girmeniz gerekecektir. En az iki doğru bilgi girişi ile onay verecek olan gmail güvenlik sistemi dahilinde son şifrenizi bilmiyorsanız ve de kayıtlı bir kurtarıma mailiniz yoksa son adım olarak sizden hesabınızın açılma tarihini soracak.

Bu tarihi tabi ki yakın bir tarih değilse hafızada yer etmenize imkan yok. Ancak bu konuda püf nokta olarak şunu söyleyebilirim ki ciddi önem taşıyan bir mail hesabınızı kurtarma yolunda iseniz, bütün olası tarihlerini herhangi bir sınır olmadan tek tek deneyebilirsiniz. Sizlerde bu şekilde unutmuş olduğunuz gmail hesabınızın şifresini çok kolay bir şekilde bulabilir ve güncelleyebilirsiniz.

GMAİL ŞİFRESİ NASIL SIFIRLANABİLİR?

Gmail şifre sıfırlama işlemlerini başarılı bir şekilde tamamlarsanız kısa süre içerisinde hesabınıza tekrardan kavuşmuş olacaksınız. Aşağıdaki adımları takip ederek sizlerde Gmail şifre sıfırlama konusunda bilgi sahibi olabilir ve şifresini unutmuş olduğunuz hesabın şifresini tekrardan geri kazanabilirsiniz. İlk etapta Gmail şifre sıfırlama işlemi için bir bilgisayardan destek almanız daha sağlıklı olacaktır, bilgisayar bulamıyorsanız sıfırlama işleminizi mobil cihazlarınızdan da gerçekleştirebilirsiniz.

1. Google Oturum Aç sayfasına gidiniz ve kısımdan hangi Gmail hesabınızın şifresini unuttuysanız sizden istenilen ilk kutuya Gmail hesabınızı giriniz ve ardından İLERİ diyerek şifre bölümüne geliniz. Karşınıza üst kısımda olduğu gibi şifre alanı gelecektir, bunun altında Şifrenizi mi unuttunuz? işaretine tıklayınız.

2. Şifrenizi mi unuttunuz? sorusuna tıkladığınız takdirde sizi farklı bir yere yönlendirecek ve bu kısımdan sizden hatırlamış olduğunuz eski bir şifrenizi girmenizi isteyecektir. Eski şifrenizi hatırlıyorsanız bu alana girip ileri diyebilirsiniz. Eski şifrenizi de bilmiyorsanız Başka bir yöntem dene işaretine tıklayınız ve bir sonraki adıma geçiş yapınız.

3.Bu kısım herkeste gözükmeyecektir bunun için bu adımı göz ardı edebilirsiniz, Başka bir yöntem dene dediğiniz takdirde şayet daha önceden Gmail hesabınıza tanımlı bir telefon numarası var ise sizden telefon numarası isteyecektir. İlgili alana kayıtlı olan telefon numarasını girerek şifre sıfırlama işlemini direk olarak başlatabilirsiniz. Diyelim ki, telefon numaranız kayıtlı değil veya telefonunuz yanınızda değil ne olacak?

4.Gmail hesap kurtarma işlemlerinde bir diğer yöntem ise gizli yanıt sorusunun cevabıdır. Sizlerde Gmail’e bir adet gizli soru ve yanıt eklediyseniz bu yöntem ile de hesabınızı kurtarabilirsiniz. Eğer ki gizli yanıt eklemediyseniz Gmail’den bir başka yöntem dene diyerek farklı bir yönteme geçiş yapınız.

5.Başka bir yöntemi ise size hesap kurtarma gmail hesabıdır, şayet ekli ise hesap kurtarma gmail adresinizi tam yazınız ve ardından gönder diyerek kurtarma hesabınıza doğrulama kodunun gelmesini sağlayınız.

6.Eğer ki bu da bir işe yaramıyor ise farklı bir yöntem dene diyerek sizlerin aktif olarak kullanmış olduğunuz bir adet Gmail hesabı girerek onun üzerinden doğrulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

7. Girmiş olduğunuz gmail hesabına doğrulama kodu gelecektir onu üst kısımdaki alana girerek Gmail hesabınızı kurtarabilirsiniz.

GMAİL

Gmail Windows XP altında artık çalışmayacak

Windows'un efsane işletim sistemi Windows XP, artık Microsoft dışındaki şirketler tarafından da desteklenmeyen bir işletim sistemi. Google'da Chrome güncellemesi vermeyerek bu konudaki tavrını koymuştu. Fakat görünüşe göre Google, bununla da kalmayacak!

Google, Windows XP ile birlikte Windows Vista kullanıcılarına da adeta mail servisi ambargosu koyacağını açıkladı. Eski Chrome sürümlerini kullanan Windows XP ve Windows Vistakullanıcıları 11 Nisan itibariyle Gmail servisini kullanamayacaklar. Google tarafından yapılan bu açıklama güvenlik otoriteleri tarafından oldukça pozitif karşılanmış olsa da özellikle eski sistemlere sahip bazı kullanıcılar duruma isyan etti. Ayrıca uygulanacak olan Gmail ambargosu sadece Windows XP ve Vistakullanıcıları için geçerli olmayacak.

 
 
Annenin kızına şiddet uyguladığı görüntüler ortaya çıktı! Ömer dizisinde mutlu son! Tüm çiftler evleniyor... Moda dünyasının Oscar'ı Met Gala'ya hazır mısınız?
Sonraki Haber