Gezegenler arası seyahat için devrim niteliğinde teknoloji! Gezegenler arası insan yolculuğunun anahtarı bulundu…

Gezegenler arası seyahat, bilim insanlarıd ve uzay meraklıları için her zaman nihai hedef olmuştur. Her ne kadar insanlar Ay'ın ötesine birkaç uydu göndermiş olsa da, bu tür görevler için gereken maliyet ve zaman, evrenin uçsuz bucaksız genişliğini keşfetmeyi zorlaştırmaktadır. Bununla birlikte yeni bir teknoloji, daha ucuz ve daha hızlı gezegenler arası seyahatin anahtarını elinde tutabilir. İşte detaylar

GÜNEŞ'İN GÜCÜNDEN YARARLANMAK

Güneş yelkeni konsepti, güneş ışığının yarattığı basıncı itici bir güç olarak kullanmaya dayanır. Bu yenilikçi teknoloji, bir uzay aracını uzayda ilerletmek için güneş ışığını yansıtan son derece yansıtıcı ve hafif malzemeler kullanır. Güneş'ten gelen sürekli foton basıncı itiş gücü sağlayarak, geleneksel yerleşik kimyasal ve elektrikli tahrik sistemlerinin kullandığı ağır, harcanabilir itici yakıtlara olan ihtiyacı ortadan kaldırır. Bu da görev ömrünü ve gözlem noktalarını genişletir.

Gezegenler arası seyahat için güneş yelkeninin potansiyeli, 1977'de Voyager uydularını fırlatan California Teknoloji Enstitüsü Jet İtki Laboratuvarı tarafından vurgulanmıştır. Yakın zamanda arXiv'de yayınlanan bir çalışmada, Slava Turyshev liderliğindeki ekip, minyatür uydu birimlerini hedeflerine hızlı ve ucuz bir şekilde göndermek için güneş enerjili uzay enerjisinin kullanılmasını önerdi. Güneş yelkenlerinin şu anda tahrik için kullanılan ağır ekipmanlardan çok daha ucuz olduğunu ve Güneş'ten gelen sabit foton basıncının çok çeşitli araç manevraları için itme gücü sağladığını öne sürüyorlar.

GÜNEŞ YELKENLERİNDE İLERLEME VE POTANSİYEL

Son on yılda güneş yelkenleri ve minyatürleştirme alanında önemli ilerlemeler kaydedilmiştir. The Planetary Society'nin kitle fonlamasıyla gerçekleştirdiği LightSail 2 projesiyle elde edilen başarı, güneş yelkenleri için olumlu bir gelişme olarak görülüyor. Ayrıca NASA da yıldızlararası keşif görevleri için güneş yelkenlerine yatırım yapıyor.

Bu gelişmeler sayesinde bilim insanları önümüzdeki birkaç yıl içinde çok hızlı güneş yelkenlerine sahip uzay sondalarının daha uzak gezegenleri keşfetmek için kullanılacağını tahmin ediyor. Teknoloji geliştikçe, insan taşıyan yelkenli uzay araçları gezegenler arası insan yolculuğunun anahtarı olabilir.

Konya'da gece vakti deprem! Bahar dizisinin Umay'ı Afra Saraçoğlu'na benzetildi! Çileden çıktı Filistin bayrağı açtığı için tehdit edilmişti! Milli Sporcu Akyüz konu
Sonraki Haber