Gelinim Mutfakta Karaorman pastası nasıl yapılır? Karaorman pastası malzemeleri nedir? Karaorman pastası tarifi ve püf noktaları...

YAPILIŞI

Fırını 180°C'ye ısıtın. Yumurtaların akını ve sarısını ayrı kaplara ayırın. Akına 5 yemek kaşığı soğuk su ve 1 çimdik tuzu da ekleyip mikserle iyice kar haline getirin. Ayrı kapta yumurta sarılarına şekeri ekleyip krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Eritilmiş tereyağı ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Unu, kakao tozunu, kabartma tozunu ve tuzu eleyin ve azar azar yumurta sarılı karışıma ekleyin. Yumurta aklarını söndürmemeye dikkat ederek spatula ile karıştırın. Kek kalıbını yağlayın ve kek harcını dökün. Yaklaşık 30 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin. Soğumaya bırakın.

19 Mayıs neden kutlanıyor? 19 Mayıs anlam ve önemi... Survivor All Star'da gecenin kazananı kim oldu? İşte yeni fragman En güzel 19 Mayıs sözleri! Atatürk'ün 19 Mayıs ile ilgili sözleri En güzel 19 Mayıs resmi ve kurumsal mesajları! 19 Mayıs ile ilgili şiirler! 2,3,4 kıtalık 19 Mayıs şiirleri! 19 Mayıs sözleri! En güzel 19 Mayıs pano yazıları!