Gelin Kaynana Çatışmasına Son Veren Tatlı Tarifi! Bu Tatlıyı Yiyen Kaynana Gelinini Çok Seviyor!

Yapılışı

İlk olarak tatlımızın şerbetini üstte belirtilen malzemeler yardımı ile hazırlıyoruz. Bu malzemelerle hazırlayacağımız şerbeti en az 10 dakika kaynatalım. Kaynayan şerbetimize 3-4 damla limon suyu ilave edelim ve 5 dakika daha karıştıralım. Şerbetimiz hazır.

Bunun ardından da hamuru hazırlamaya başlayalım. Hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir kaba alarak karıştıralım. Karıştırdığımız bu hamurun üzerine de irmik, fındık, kabartma tozu, un ve vanilyayı ekledikten sonra yavaş yavaş karıştırma işlemine devam edelim.

Karıştırdığımız bu hamur ele yapışmamalı, buna dikkat ederek karıştıralım. Elde ettiğimiz hamurun yarısını alarak temiz tezgahın üzerine koyup rulo şeklini verelim. Ardından da üzerine bastırarak yaklaşık 6 cm genişliğinde yayalım.

Hamurumuzu bardak ya da desenli aparatlar ile ay şeklinde keselim. Kalan hamurumuzu da bu şekilde ayarlayalım.

Yapmış olduğumuz ay parçası şekilli hamurumuzu borcamımıza düzgün bir şekilde dizelim.

Dizme işlemimiz bittikten sonra ise tatlının üzerine yumurta sarısını fırça yardımı ile sürelim. Sürdükten sonra üzerine çatal ile kesikler atalım. 170° fırında pişirmeye alalım. Pişen tatlının üzerine soğuyan şerbetimizi dökelim.

Afiyet olsun.

Para çekme limitleri yükseliyor O şehirde kilometrelerce kuyruk oluştu! Binlerce araç sıraya girdi... Marmara Denizi'nde deprem oldu! İstanbul'da hissedildi Bayram sonrası Meclis gündemi yoğun Elazığ'da korkutan deprem! Diamond Tema'dan sosyal medyada rezil açıklama: Olay soğumuş olur